Dieta Atkins, dieta care slăbește rapid: în ce constă, ce ai voie să mănânci. Lygia Alexandrescu: Totul arde. La prima bucățică de pâine sau primul dulce, 4 - 5 kilograme reapar instant

Data publicării:
Friptură de miel, sursa pixabay/ autor Shutterbug75
Descriere foto: Friptură de miel, sursa pixabay/ autor Shutterbug75

Ce este Dieta Atkins, ce presupune, ce ai voie și ce nu ai voie să mănânci dacă vrei să o urmezi.

De la începutul anilor 2000, numeroase studii au arătat că dietele cu un conținut scăzut de carbohidrați, fără a fi nevoie de numărarea caloriilor, sunt eficiente pentru pierderea în greutate și pot duce la diverse îmbunătățiri ale sănătății.

Inițial, dieta a fost considerată nesănătoasă, mai ales din cauza conținutului său ridicat de grăsimi saturate. Astăzi, efectul grăsimilor saturate asupra sănătății și a bolilor de inimă, în special, este un subiect de dezbatere între cercetători.

"Această dietă este eficientă în kilograme, dar dacă gândim un pic, atunci când se consumă foarte multe proteine și se exclud carbohidrații, adică nu mai sunt glucide, ci doar proteine, totul arde, se transformă totul într-o lipoliză, corpii cetonici vor fi sursa de energie. Noi știm foarte bine că funcționăm pe glucoză.

A nu mai avea glucide deloc nu este firesc, iar acest tip de dietă funcționează atâta timp cât e ținută.

Eficient, nu se pierde grăsime, ci se pierde apă și masă musculară.

Ne trezim că nu mai există putere, deși corpul este slim, este subțire, nu mai există putere, pentru că s-a pierdut masa musculară și a apărut deshidratarea.

Citește întreaga știre pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel