Detergent ecologic, făcut din albușurile rămase! Un truc ingenios, la care vei apela mereu

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Jasmin Egger
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Jasmin Egger

Ai preparate un desert, în care  ai avut nevoie doar de gălbenușuri și nu știi ce să faci cu albușurile? Gândul te duci imediat la bezele, care sunt excelente după cină, dar și ca o gustare delicioasă în timpul zilei.

Dar dacă nu ești tentat de bezele? Trebuie să știi că albușurile pot fi folosite foarte util în alte scopuri. Există trucuri pentru a le folosi într-un mod alternativ și pentru a rezolva unele probleme cotidiene. Îți vom explica cum să faci in albușurile rămase un detergent ecologic și economic. Ești curios cum? Să începem!

În primul rând, trebuie să bateți albușurile rămase până se întăresc. De fapt, prin încorporarea aerului, acestea vor fi mai puțin lipicioase și ușor de utilizat în mod inovator și surprinzător.

Înmuiați un bumbac în albușul de ou și frecați ușor  frunzele plantelor de interior: vor fi strălucitoare, ca niciodată!

Sau, introduceți o cârpă curată în albușul de ou, lăsați-o să se înmoaie și frecați cu ea pielea pantofilor,  curelelor sau jachetelor. Pielea va fi din nou strălucitoare, foarte curată și va arăta  ca nouă.

Detergent ecologic, făcut din albușurile rămase! Un turc ingenios, la care vei apela mereu 

 

Adăugați câteva picături de oțet de vin alb în albușuri. Înmuiați o cârpă din microfibră în soluție și utilizați-o pentru a curăța mobilierul din lemn. Vei fi fermecat de noua lor splendoare. Și nici praful nu se va așeza imediat.  

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA

 

Metode INEDITE în care poți folosi sarea

Potrivit Food Microbiology, sarea are puternice proprietăți antibacteriene și antiseptice. Acest lucru înseamnă că sarea este un excelent produs de curățare, pe lângă faptul că are atât de multe alte proprietăți. O poți folosi pentru a curăța orice, de la aparatul de cafea până la chiar și dinții tăi. 

Scăpați de grăsimea de pe tigăi

Sarea acționează ca un agent de curățare, precum și ca un catalizator pentru alte ingrediente. Atunci când este adăugată în rețetele de curățare, sarea sporește calitățile deodorante ale săpunurilor pentru mașina de spălat vase.

Dacă aveți o tigaie care este acoperită cu grăsime, puteți încerca trucul cu sarea, presărând un strat de sare și lăsând-o să-și facă magia timp de aproximativ zece minute. Apoi, folosind un prosop sau un burete umed, ștergeți pur și simplu murdăria! Acest truc funcționează foarte bine și pentru ustensilele din fontă.

Citește continuarea AICI

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel