Metode INEDITE în care poți folosi sarea. Este un aliment MINUNE, nu doar în bucătărie

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto:unsplash, autor Francesco Alberti
Descriere foto: Sursa foto:unsplash, autor Francesco Alberti

Sarea este mai mult decât un element de bază atunci când vine vorba de mâncare, este esențială. Dar, dacă nu v-ați gândit niciodată că sarea ar putea avea vreo utilitate dincolo de sporirea gustului în mâncare, ați pierdut ceva! Iată câteva utilizări uimitoare ale sării despre care poate nu știai.

Potrivit Food Microbiology, sarea are puternice proprietăți antibacteriene și antiseptice. Acest lucru înseamnă că sarea este un excelent produs de curățare, pe lângă faptul că are atât de multe alte proprietăți. O poți folosi pentru a curăța orice, de la aparatul de cafea până la chiar și dinții tăi. 

Scăpați de grăsimea de pe tigăi

Sarea acționează ca un agent de curățare, precum și ca un catalizator pentru alte ingrediente. Atunci când este adăugată în rețetele de curățare, sarea sporește calitățile deodorante ale săpunurilor pentru mașina de spălat vase.

Dacă aveți o tigaie care este acoperită cu grăsime, puteți încerca trucul cu sarea, presărând un strat de sare și lăsând-o să-și facă magia timp de aproximativ zece minute. Apoi, folosind un prosop sau un burete umed, ștergeți pur și simplu murdăria! Acest truc funcționează foarte bine și pentru ustensilele din fontă.

Curăță-ți fierul de călcat cu sare

Dacă treceți din greșeală fierul de călcat peste o pată, nu trebuie să fiți condamnat la pătarea altor articole de îmbrăcăminte. Pur și simplu scăpați de murdărie folosind sarea. Sarea nu se va topi chiar dacă atinge un fier de călcat fierbinte. Prin urmare, nu se va topi și nu va adera la fierul de călcat, ci va freca orice reziduu persistent.Presară puțină sare pe o bucată de hârtie și treci un fier de călcat cald peste ea. Apoi opriți căldura și lăsați-o să se răcească, după care puteți șterge murdăria cu o cârpă moale.

Sarea ameliorează mâncărimea provocată de înțepătura insectelor

Potrivit unui studiu din 2006 publicat în Food Microbiology, sarea are proprietăți antimicrobiene care elimină bacteriile. Acest lucru face ca sarea să fie o sursă ideală pentru a oferi ușurare în cazul mușcăturilor de insecte, în special a celor de țânțari.

Dacă aveți o mușcătură de insecte care vă mănâncă prea tare, încercați această metodă în loc să riscați să o transformați într-o crustă. Luați puțină sare și adăugați doar suficientă apă pentru a face o pastă și frecați acest amestec pe mușcătură. Alternativ, puteți, de asemenea, să umeziți zona mușcăturii și să frecați ușor puțină sare peste ea. Dacă alegi să faci aceasta din urmă, asigură-te că sarea pe care o folosești este fină, deoarece nu vrei să iriți și mai mult mâncărimea.

Curățați-vă aparatul de cafea

National Sanitation Foundation a stabilit că aparatele de cafea sunt al cincilea cel mai murdar obiect din casa unei persoane. Nu numai că sunt curățate foarte rar, dar atrag și bacteriile prin faptul că rămân umede și calde pentru perioade lungi de timp. Pentru o curățare ușoară, treceți apă sărată prin aparat.Umpleți cafetiera cu apă și adăugați patru linguri de sare. Apoi, puneți cafetiera în funcțiune ca de obicei. Sarea va ucide o mare parte din bacterii și va elimina amărăciunea rămasă de la loturile de cafea anterioare. Pentru a elimina salinitatea, treceți apă pură prin aparatul de cafea, potrivit buzznoble.com

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel