Detaliul de pe mână care îți spune care este subtonul pielii tale. Mirela Vescan: „Nu se schimbă niciodată”

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Mirela Vescan a dezvăluit cum alegem culorile care ne reprezintă, în funcție de tonul și subtonul pielii noastre. 

Mirela Vescan a explicat, în cadrul emisiunii Mi-Th influencer de la Spectacola și DC News, cum ne dăm seama de tonul și subtonul pielii noastre. Este important să cunoaștem aceste detalii, pentru că doar așa vom ști să alegem corect produsele potrivite pentru make up, spune specialista.

„Avem mai multe tonuri de piele, iar fiecare are și un subton. Noi suntem obișnuiți să ne alegem culorile de machiaj în funcție de tonurile pielii, în funcție de tendințe. Dacă se poartă rujul roșu, nu mai interesează pe nimeni dacă i se potrivește sau nu, în funcție de lumina sub care te expui, în funcție de locul unde mergi, de tonul pielii tale. Ai o grămadă de criterii după care să-ți alegi culorile.”, a declarat Mirela Vescan, în cadrul emisiunii Mi-Th Influencer.

Te-ar putea interesa și: Alin Gălățescu, la Mi-Th Influencer. Ne va da cele mai interesante răspunsuri despre modă / video

Diferența dintre tonul și subtonul pielii

De multe ori, se creează o ușoară confuzie între cei doi termeni. Totuși, dacă tonul pielii este culoarea pe care o vedem la suprafață, o nuanță ce poate fi modificată, subtonul nu poate fi schimbat niciodată, explică Mirela Vescan. 

„Vine acum și subtonul pielii pe care trebuie să-l cunoaștem. Tonul pielii este dat de ce vedem ce e deasupra melaninei. Această melanină are o densitate, o culoare și pe aia o vedem, ce se întâmplă sub această melanină este subtonul, care nu se schimbă niciodată. Tonul se poate schimba. 

În această lume se folosește teoria anotimpurile, iar noi în România suntem bej, avem armonie foarte multă.”, a continuat make-up artista.

Citește și: Masca cu avocado, MINUNE pentru ten în sezonul rece. Thea Haimovitz: „Ajunge să îți salveze pielea”/ EXCLUSIV

Cum îți dai seama ce subton de piele ai

Chiar dacă, oficial, există extrem de multe subtonuri ale pielii, trei dintre ele sunt majore și sunt, de departe, cele principale. Specialista a explicat, astfel, cum îți poți identifica simplu subtonul pielii, după un detaliu de pe mână.

„Avem trei categorii importante de subton: rece, neutru și cald. Acum un an, autoritatea mondială în materie de culoare a anunțat că a făcut 110 de nuanțe ale pielii, nu două-trei. Cred că le-a luat din aproape, în aproape. Au fost firme care au semnat pe loc cu ele, iar într-un viitor apropiat toți aceștia vor avea această validare, care anunță faptul că ecranele redau pielea umană, așa cum este ea în realitate. Aplicațiile din ziua de astăzi de editat schimbă culoarea pielii. Sunt toate frumoase ca surorile pe Instagram, nu știu cât va mai fi posibil acest lucru. Aceste aplicații uniformizează culoarea pielii și e o problemă.

Avem subtonul rece când observăm pe încheietura mâinii culori reci, violet și albastru, avem subtonul cald care este un verzui, așa sunt venele, când sunt combinate, avem un subton neutru.”, a continuat să spună Mirela Vescan, în cadrul emisiunii Mi-Th Influencer, de la Spectacola și DC News.

Te-ar putea interesa și: Totul despre îngrijirea tenului în sezonul rece cu Mirela Vescan și Thea Haimovitz la Mi-Th influencer

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel