Deshidratarea, efecte NEGATIVE asupra tensiunii arteriale. Ce avertizează specialiștii

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Tensiunea arterială ridicată, sau hipertensiunea arterială, apare atunci când inima folosește prea multă forță în timp ce împinge sângele împotriva pereților vaselor de sânge. Cum îți poate afecta sănătatea inimii?

Atunci când nu este tratată, hipertensiunea poate duce la afecțiuni cardiovasculare grave, inclusiv atac de cord și accident vascular cerebral. 


Există multe cauze care contribuie la hipertensiunea arterială. Clinica Mayo împărtășește faptul că ați putea dezvolta hipertensiune secundară dintr-o serie de factori, inclusiv boli renale, afecțiuni tiroidiene, boli genetice ale vaselor de sânge sau din cauza anumitor medicamente. Hipertensiunea primară se referă la faptul de a avea o tensiune arterială ridicată fără cauze subiacente cunoscute, pe care mulți adulți o dezvoltă pe măsură ce îmbătrânesc.


Există și alte motive pentru care tensiunea arterială poate crește, multe dintre acestea fiind alegeri legate de stilul de viață care, atunci când sunt ajustate, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. S-ar putea să fiți surprins să aflați că până și deshidratarea poate avea un impact asupra tensiunii arteriale. Iată ce măsuri puteți lua pentru a vă reduce riscul de hipertensiune arterială.


Deshidratarea are un impact negativ asupra tensiunii arteriale


Potrivit Healthline, deshidratarea poate duce la probleme grave de sănătate și poate face ravagii asupra tensiunii arteriale. Faptul de a fi deshidratat poate face ca volumul de sânge să scadă, afectând tensiunea arterială prin scăderea acesteia. Atunci când tensiunea arterială este prea scăzută, organele din tot corpul nu primesc nutrienții și oxigenul necesare pentru a funcționa în mod optim și pot începe să se oprească.


A fi deshidratat poate duce, de asemenea, la hipertensiune arterială. MedicineNet relatează că atunci când organismul este deshidratat, cu atât mai mult organele trebuie să lucreze mai mult. Rinichii vor lucra pentru a regla lichidul din corp prin reținerea de sodiu și apă, ceea ce poate duce la creșterea tensiunii arteriale. Atunci când este deshidratat, creierul va elibera mai mult din hormonul numit vasopresină. Acesta îngustează vasele de sânge și încurajează organismul să rețină mai mult sodiu, încercând să compenseze lipsa de hidratare. Acest proces duce, de asemenea, la hipertensiune arterială, notează Healthline.


Menținerea hidratării, o dietă echilibrată și exercițiile fizice sunt alegeri bune în ceea ce privește stilul de viață pentru menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel