Dependența cu care s-a confruntat Cristina Cioran de la 14 ani: „Simțeam că îmi dă cu un cuțit în gât”. Știa că îi face rău, însă nu putea să se oprească

Data actualizării: | Data publicării:

Cristina Cioran a vorbit despre cea mai mare dependență din viața sa.

Cristina Cioran se confruntă cu o dependență încă din adolescență. Dacă acum, actrița spune că situația s-a schimbat, în trecut, totul era extrem de serios, întrucât nu putea rezista fără această substanță inhalată în cantități uriașe. Despre nicotină este vorba, iar vedeta spune că a „dat de gustul” țigărilor la vârsta de 14 ani, când ajungea să fumeze și 3 pachete de țigări pe zi.

„Sunt dependentă de nicotină, de tutun, de la vârsta de 14 ani. Am fumat și câte trei pachete de țigări pe zi, să nu uităm că un pachet conține 20 de țigarete, fiecare țigaretă conține niște grame de nicotină plus niște grunt, niște nenorociri de-astea, niște toxine fabuloase care se lipesc pe vasele de sânge, pe plămâni, niște nenorociri, și eu fumam de rupeam.  Aveam o voce de tutungioaică, o voce de tabacistă.

Mă durea gâtul, mă ustura în gât. Simțeam că îmi dă cu un cuțit în gât, dar eu continuam și continuam să fumez, parcă făceam împotriva mea”, a declarat Cristina Cioran, în cadrul interviului recent acordat pentru „Europa Liberă România”, potrivit wowbiz.

VEZI și: Cristina Cioran răspunde fostului partener după ce a cerut împăcarea. Cât ar fi iubit-o Alex Dobrescu: „E simplu și convenabil doar să spună”

A fost extrem de bulversată, când s-a lăsat de fumat

Când și-a conștientizat această dependență, care era una foarte serioasă, Cristina Cioran și-a dorit numaidecât să „taie” acest rău de la rădăcină și să scape de acest viciu care pune viața în pericol. Astfel, în acel moment, actrița spune că a conștientizat, de fapt, ce înseamnă o dependență și cât de gravă a fost situația în care s-a lăsat purtată ani de zile. Tot atunci, actrița spune că a acumulat și câteva kilograme în plus, întrucât tutunul a fost înlocuit de mâncare, după modelul la care recurg extrem de multe persoane.

„Simți cât de mare a fost dependența de fumat atunci când te lași. Nu prea înțelegi ce este cu tine atunci când te lași, mănânci foarte mult, atunci m-am și îngrășat foarte mult. Nu știi ce să faci cu mâinile tale. Așa cum actorul are o problemă când nu știe ce să facă cu mâinile și trebuie să își găsească ceva de făcut, așa este și dependentul de tutun. Când ai terminat cu țigările (te-ai lăsat de ele – n.r) te întrebi ce faci cu mâinile. Cu o mână bei apă, suc, vin iar cu cealaltă ce faci? Mănânci!”,  a mai spus actrița. 

Citește și: Cristina Cioran a dezvăluit cum ține ridurile la distanță. Trucurile actriței pentru un ten perfect: „Îmi fac tot felul de creme și pomezi”

Cristina Cioran a născut prematur

Una dintre cele mai mari cumpene pe care le-a trecut până acum Cristina Cioran a fost la nașterea fiicei sale, care a venit pe lume după doar 7 luni de sarcină. Actrița a devenit mămică pentru prima dată la 43 de ani, când a conștientizat cât este de fragilă viață și cât de norocoasă a fost, de fapt, datorită faptului că lucrurile au decurs așa și că unitatea medicală unde a fost transportată avea un incubator, dar și cadrele medicale care să ia cele mai bune decizii.

„1 noiembrie este ziua conștientizării prematurității! Așa mică și plină de fire era Ema ! Dumnezeu a fost cu noi! Am avut noroc și noi, părinții și ea, fetiță noastră scumpă! Alți copii nu au noroc! Alți părinți nu au noroc! Iată că azi, la 2 ani și 3 luni, Ema noastră este sănătoasă și fericită, așa cum ar trebui să fie toți copiii! Noi, adulții, noi, cei care suntem conștienți de situațiile limita care pot există, putem face o schimbare! Ema s-a născut la Spitalul Universitar din București într-o seară de duminică, de urgență! Am avut noroc! A venit salvarea imediat! M-au dus la spital imediat! Noroc că nu m au dus la spitalul cel mai apropiat, spital la care dorea doamna de la dispecerat, spital care nu avea incubator! Fetița mea, minunea mea nu ar fi trăit dacă ajungeam în spitalul fără incubator! Da, încă există spitale de urgență fără incubatoare! În toată țară! În 2023… da, dar există echipe de medici și personal medical: asistente, moașe, asistenti pe salvare… personal auxiliar… trimiși îngeri pe pământ că să aducă pe lume acești mici îngerași!
Pentru mine ei sunt minuni la fel de mari că minunea mea mică! Și pentru asta le Mulțumesc și voi fi mereu recunoscatoare că au existat atunci în viață noastră!
Medic ginecolog: dr. Sorin Liviu Vasilescu
Neonatolog: dr. Cristina Chiriac 
Personal medical de specialitate de pe ambulanță și de la Spitalul  Universitar!”, a scris actrița pe Instagram, în dreptul unor imagini sfâșietoare cu micuța Ema. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel