"Demența este grea". Soția lui Bruce Willis, primul interviu după diagnosticul teribil al marelui actor /VIDEO

Data publicării:

Este "greu de știut" dacă starul hollywoodian Bruce Willis este conștient de faptul că suferă de demență frontotemporală (FTD), a declarat soția sa, Emma Heming Willis, într-un interviu în care vorbește despre starea actorului de sănătate.

Invitată în cadrul emisiunii Today de pe NBC, Heming Willis a descris modul în care diagnosticul lui Bruce Willis le-a afectat familia. 

 

VEZI ȘI: Bruce Willis, diagnostic devastator. Familia actorului a făcut anunțul trist: „Nu există tratament pentru această boală”

"Ceea ce am învățat este că demența este grea. Este greu pentru persoana diagnosticată. Este greu și pentru familie. Iar acest lucru nu este diferit pentru Bruce sau pentru mine sau pentru fetele noastre", a spus ea. "Și când spun că este o boală de familie, chiar este".

Kotb a întrebat-o pe Heming Willis dacă soțul ei era conștient de boala sa, la care ea a răspuns "Greu de știut".

 

Heming Willis a apărut în emisiune pentru a sensibiliza publicul cu privire la FTD și a fost însoțită de Susan Dickinson, CEO al Asociației pentru Degenerare Frontotemporală.

Dickinson a explicat că unul dintre lucrurile pe care le afectează această afecțiune este autocunoașterea și, prin urmare, unii oameni nu mai înțeleg că ei înșiși s-au schimbat.


Kotb a întrebat, de asemenea, cum  a afectat-o diagnosticul pe Emma Heming Willis.

"Cred că a fost binecuvântarea și blestemul", a spus ea, explicând că este bine să înțeleagă în sfârșit ce i se întâmplă, chiar dacă este încă dureros.

 

"Faptul că știu ce i se întâmplă lui Bruce face ca totul să fie un pic mai ușor", a adăugat ea.

În ceea ce privește modul în care au explicat situația fiicelor Mabel și Evelyn, "suntem o familie foarte sinceră și deschisă", a spus ea. "Și, știți, cel mai important lucru a fost să putem spune care este boala, să explicăm ce este, pentru că atunci când știi ce este boala din punct de vedere medical, totul capătă sens."

"Așa că a fost important să le spunem despre ce este vorba, pentru că, știți, nu vreau să existe niciun stigmat sau rușine legată de diagnosticul tatălui lor sau pentru orice formă de demență", a adăugat Heming Willis.

De asemenea, ea a avut o notă pozitivă.

 

"El este darul care continuă să dăruiască", a spus ea despre soțul ei. "Iubire, răbdare, rezistență, atât de mult."

"Bruce și-ar dori cu adevărat să fim în bucuria a ceea ce este, și-ar dori cu adevărat asta pentru mine și pentru familia noastră", a mai spus ea.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

 

 

După ce s-a retras din actorie în martie 2022 din cauza unei tulburări de vorbire numită afazie, Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală, a anunțat familia sa în luna februarie a acestui an.

 


"De când am anunțat diagnosticul de afazie al lui Bruce, în primăvara anului 2022, starea lui Bruce s-a degradat", a precizat atunci familia Willis într-un comunicat. "Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar."

FTD este un grup de tulburări cauzate de o acumulare de tau și alte proteine care distrug celulele cerebrale în lobii frontali (în spatele frunții) sau în lobii temporali (în spatele urechilor) ai creierului. Afecțiunea apare, de obicei, între 45 și 64 de ani, potrivit Alzheimer's Research UK.

 

"Cea mai frecventă formă  de demență pentru persoanele sub 60 de ani, FTD poate provoca dificultăți de comunicare, precum și schimbări în comportamentul, personalitatea sau mișcările unei persoane", potrivit unei declarații a Asociației pentru Degenerare Frontotemporală.

Persoanele cu FTD trăiesc de obicei între șase și opt ani cu această afecțiune, potrivit Institutului Național pentru Îmbătrânire din SUA. Între 10% și 30% din cazurile de FTD sunt moștenite. În afară de genetică, nu există alți factori de risc cunoscuți, deși cercetătorii investighează ce rol pot juca tiroida și insulina în apariția bolii, potrivut CNN. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience