Bruce Willis, diagnostic devastator. Familia actorului a făcut anunțul trist: „Nu există tratament pentru această boală”

Data publicării:

Familia lui Bruce Willis trece prin momente cumplite, după ce actorul a primit un nou diagnostic. 

Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, a fost diagnosticat cu afazie în 2022. Afazia este o boală neurodegenerativă care provoacă probleme ale vorbirii. 

Acum, actorul a primit noi vești de la medici, care, din păcate, nu sunt deloc bune. Familia actorului a anunțat că problemele de sănătate ale acestuia sunt mult mai grave decât se credea inițial.

Bruce Willis a fost diagnosticat acum cu demență fronto-temporală, afecțiune pentru care nu există, în prezent, niciun fel de tratament. 

„Familia noastră vrea să înceapă prin a ne exprima cea mai profundă recunoștință pentru incredibila revărsare de dragoste, sprijin și povești minunate pe care le-am primit cu toții de când am împărtășit primul diagnosticul al lui Bruce. În spiritul acestui lucru, am vrut să vă oferim o actualizare despre iubitul nostru soț, tată și prieten, deoarece acum avem o înțelegere mai profundă. De când am anunțat diagnosticul lui Bruce de afazie în primăvara anului 2022, starea lui a avansat.

Acum avem un diagnostic mai specific: demență fronto-temporală. Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce.

În timp ce acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”, a anunțat soția lui Bruce Willis pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

 

Nu există tratament pentru această boală

Familia actorului a mai transmis că demența frontotemporală este cea mai frecventă formă de demență la persoanele sub 60 de ani.

"În prezent nu există tratamente pentru această boală, o realitate care sperăm că se poate schimba în anii următori", se arată în comunicat.

Bruce Willis a devenit un nume cunoscut în anii '80 și '90 după ce a jucat în filme de mare succes precum Die Hard, The Sixth Sense, Armageddon și Pulp Fiction.

De asemenea, el a fost nominalizat la cinci Globuri de Aur - câștigând unul pentru Moonlighting - și, de asemenea, la trei premii Emmy, unde a câștigat două.

Însă familia sa a declarat anul trecut că Willis va renunța la actorie, deoarece afazia îi afecta capacitățile cognitive.

În noua declarație de joi se spune că speră ca atenția mediatică să crească gradul de conștientizare a afecțiunii actorului.

 "Bruce a crezut întotdeauna în folosirea vocii sale în lume pentru a-i ajuta pe ceilalți și pentru a sensibiliza publicul cu privire la probleme importante, atât în public, cât și în privat.

Știm în inimile noastre că - dacă ar putea astăzi - ar vrea să răspundă prin atragerea atenției globale și o conectare cu cei care se confruntă, de asemenea, cu această boală debilitantă și cu modul în care afectează atât de multe persoane și familiile lor".

Declarația a fost semnată de membri ai familiei lui Willis, inclusiv de soția sa Emma Heming - cu care are două fiice - și de fosta sa soție Demi Moore și de cele trei fiice ale lor.

Jurnalista americană Maria Shriver, o proeminentă militantă pentru îngrijirea și cercetarea pacienților cu afecțiuni cerebrale, a scris pe Twitter: "Inima mea este alături de Bruce Willis și de familia sa. De asemenea, recunoștința mea pentru că a făcut o lumină atât de necesară asupra acestei boli.

Când oamenii fac un pas înainte, ne ajută pe toți. Când oamenii primesc un diagnostic este extrem de dificil, dar și pentru majoritatea o ușurare să primească un diagnostic".

Aaron Paul, care a jucat în serialul american Breaking Bad, a declarat că Willis a fost "o legendă", adăugând: "Am fost o legendă: "Te iubesc atât de mult, prietene!"

Cântăreața și actrița americană Queen Latifah a scris într-o postare pe Instagram: "Dumnezeu să te binecuvânteze, fratele meu, te iubim!!! Toate cele bune. Îți mulțumesc ție și familiei tale pentru toată distracția!!!"

Actrița Selma Blair, care suferă de scleroză multiplă, a scris pur și simplu: "Îți trimit dragoste".

Potrivit site-ului NHS din Marea Britanie, demența frontotemporală este o formă "mai puțin frecventă" a bolii care cauzează bolnavului probleme de comportament și de limbaj.

Simptomele includ, de asemenea, mișcări lente sau rigide, pierderea controlului vezicii urinare sau al intestinelor - deși acest lucru tinde să se întâmple mai târziu - și slăbiciune musculară, potrivit BBC.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel