Decizie de ultimă oră luată de Vatican. Milioane de turiști vor fi entuziasmați

Data actualizării: | Data publicării:
Muzee Vatican, sursa pixabay/ autor pascal OHLMANN
Descriere foto: Muzee Vatican, sursa pixabay/ autor pascal OHLMANN

Vaticanul a luat o nouă decizie în legătură cu celebrele muzee. Milioane de turiști sunt entuziasmați de noile vești.

Muzeele Vaticanului, care includ faimoasa Capelă Sixtină, se vor redeschide începând de luni, după ce au fost închise timp de 88 de zile din cauza restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Colecţiile vor putea fi admirate de luni până sâmbătă, însă vizitatorii vor trebui să-şi rezerve biletele în avans şi li se vor aloca intervale orare pentru vizită.

Responsabilii muzeelor au profitat de această închidere - cea mai lungă de la Al Doilea Război Mondial - pentru a efectua lucrări de întreţinere şi restaurare, cum ar fi curăţarea prafului de pe frescele din secolul al XV-lea care împodobeau pereţii laterali ai Capelei Sixtine, o bijuterie a muzeelor care atrage circa şase milioane de vizitatori pe an.

Acest anunţ vine după cel al autorităţilor italiene privind o relaxare a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, toate regiunile ţării, cu excepţia a cinci, urmând să fie plasate de luni în categoria "galbenă", cu risc scăzut. Aceasta va permite barurilor, restaurantelor, dar şi muzeelor, să se redeschidă în timpul zilei.

De asemenea, Colosseum-ul şi Forumul Roman vor primi din nou vizitatori începând de luni, însă ambele situri vor rămâne închise în weekend.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Expozitii


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel