Decizie de ultimă oră în cazul morții Mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ce au hotărât Magistrații, la doi ani de la tragedie

Data actualizării: | Data publicării:
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară/ foto Facebook
Descriere foto: Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară/ foto Facebook

Magistrații au luat o decizie de ultim moment în cazul morții Mariei Macsim Nicoară, după doi ani de anchetă.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață în urmă cu doi ani, după șapte luni de agonie. 


În luna mai a anului 2020, Maria Macsim Nicoară a suferit multiple leziuni cerebrale, toracice şi vertebrale. Soțul ei a spus că a căzut pe scări, ca urmare a consumului de alcool. El ar fi sunat la 112 la multe ore după ceea ce se anunța a fi un accident. Mai întâi, și-a sunat mama. 

Noi detalii ȘOCANTE în cazul morții sopranei Maria Macsim Nicoară. Profilerul FBI Mihaela Brooks: "Creierul ei a fost făcut șnițel"

La acea vreme, oamenii legii au deschis o anchetă în acest sens, fiind suspicioși în privința declarațiilor făcute de soțul artistei.

Soțul artistei, Codrin Nicoară, a fost acuzat în acest dosar, dar nu de moartea mezzosopranei, ci de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate și omor. 


După ce anchetatorii au clasat dosarul morții acesteia, susținând că decesul ar fi survenit în urma unui banal accident casnic, familia Maria Macsim Nicoară a început o anchetă pe cont propriu, asta după ce nicio clipă nu au crezut varianta pianistului. Încă de la început familia mezzosopranei a susținut că aceasta a fost ucisă chiar de soț, care, se pare că avea probleme cu alcoolul. Totul ar fi degenerat după ce acesta și-ar fi găsit o amantă și chiar ar fi amenințat-o pe artistă că, dacă reacționează față de relația sa extraconjugală, îi va ”zdrobi creierii”, relata DC News la începutul anului.

Tragedie în Ajun de Crăciun. Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a MURIT

Ancheta în cazul morții mezzosopranei va fi reluată

Potrivit Wowbiz, dosarul morții Mariei Macsim Nicoară a fost oprit de la judecată, cercetările fiind reluate de la zero, la doi ani de la deschiderea inițială a anchetei. 

Așadar, acum, conform Gândul, pentru că judecătorii au considerat că e nevoie de o nouă cercetare pentru a putea încadra corect faptele, anchetatorii trebuie să reia ancheta începută în primăvara anului 2020, care acum se desfășoară in rem, și să stabilească faptele pentru care va fi cercetat soțul artistei.


Pe numele lui Codrin Nicoară urmând să aducă dovezi care să constate dacă va fi acuzat și de omor sau doar de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflată în primejdie.

”Colegul meu a găsit o soluție și dosarul dumnealui, printr-o încheiere, a plecat la Tribunal, apreciind faptul că fiind redeschisă urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și complicitate la omor, Tribunalul trebuie să facă cercetări și să vadă care este infracțiunea corectă pentru care ar trebui să fie cercetat domnul Nicoară”,  a precizat Cristina Vîlcu, judecător la secția penală a Judecătoriei Iași.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel