De ce trebuie să bem două pahare de apă, dimineața, imediat după ce ne trezim. Prof.dr. Vlad Ciurea: Aceste substanțe îmi ajung în creier

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor engin akyurt
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor engin akyurt

Prof. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a explicat de ce ar trebui să bem două pahare de apă, dimineața, imediat după ce ne trezim.

"Apa curăță organismul din toate punctele de vedere, asta în primul rând. În al doilea rând, cum avem nevoie de oxigen, așa avem nevoie de apă. Umplem vasele, acele tuburi de canalizare - se umple să meargă. Atunci, împinge în corp tot ceea ce se numeşte energie. Noi avem nişte substanţe care trebuie să ajungă în creier. Oricum, ajung pe baza plămânilor care îmi trimit oxigen şi pe baza vaselor de sânge care îmi trimit substanţele. Şi acestea îmi ajung în creier. Atunci, eu pot funcţiona. De aceea trebuie să beau apă.

"Aceste substanțe îmi ajung în creier"


Eu fac tot posibilul ca în cursul zilei să beau peste 2 litri de apă plată. Fac tot posibilul să beau şi ceai verde. Nu beau multă cafea. Beau, în general, două cafele pe zi. Una de dimineaţă şi una după-amiază. Nu dorm la prânz. Îmi pare foarte rău pentru că mă apucă un fel de picoteală. De aceea, mănânc şi foarte puţin la prânz. Dimineaţa, în schimb, mănânc, dar nu foarte mult. Este un mic dejun totuşi atent. Dacă mănânc mai mult la prânz, uneori mă apucă somnul. Nu doresc să dorm la prânz, ci îmi doresc să citesc ceva, să mă odihnesc", a spus prof.dr. Vlad Ciurea, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel