De ce să nu mai pui niciodată lămâie în ceai sau peste mâncarea fierbinte. Greșeala enormă pe care ai făcut-o până acum

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

De ce să nu mai pui lămâie în ceaiul fierbinte sau peste mâncarea fierbinte. Sigur nu ai știut asta până acum.

Lămâile conțin o cantitate mare de vitamina C, fibre solubile și compuși vegetali care le conferă o serie de beneficii pentru sănătate. Consumul regulat de vitamina C, un nutrient antioxidant esențial, ajută la îmbunătățirea imunității, a absorbției fierului, a sănătății oaselor, a pielii, a părului și a ochilor.

Lămâile pot ajuta la pierderea în greutate și pot reduce riscul de boli de inimă, anemie, pietre la rinichi, probleme digestive și cancer.

Lămâile nu numai că sunt un fruct foarte sănătos, dar au și un gust și un miros distinct și plăcut care le fac să fie un adaos grozav la alimente și băuturi.

Lămâile sunt adesea promovate ca aliment pentru pierderea în greutate, și există câteva teorii cu privire la motivul pentru care se întâmplă acest lucru. O teorie comună este aceea că fibrele solubile de pectină din ele se extind în stomac, ajutându-vă să vă simțiți sătui pentru mai mult timp.

Acestea fiind spuse, nu mulți oameni mănâncă lămâi întregi. Și pentru că sucul de lămâie nu conține pectină, băuturile din suc de lămâie nu vor promova sațietatea în același mod.

Mai mult, studiile arată că doar o 1/2 cană de suc de lămâie pe zi poate furniza suficient acid citric pentru a ajuta la prevenirea formării pietrelor la rinichi la persoanele care le-au avut deja. Unele studii au constatat, de asemenea, că limonada a prevenit în mod eficient apariția pietrelor la rinichi, dar rezultatele au fost amestecate.

Deși are o mulțime de beneficii pentru sănătate, există unele greșeli pe care le facem și care fac lămâia inutilă. 


De ce să nu mai pui lămâie peste mâncarea fierbinte sau în ceaiul fierbinte
 

Da, potrivit nutriționistului Juhi Kapoor, trebuie să ne oprim să mai punem lămâie sau suc de lămâie peste mâncărurile fierbinți și aburinde.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel