De ce să consumi pătrunjel zilnic. 20 de beneficii pe care femeile trebuie să le știe

Data publicării:
Patrunjel. Foto Unsplash/ autor pintando la luz
Descriere foto: Patrunjel. Foto Unsplash/ autor pintando la luz

Pătrunjelul este o plantă extrem de benefică femeilor. Pe lângă faptul că este eficient în ameliorarea perioadelor menstruale dureroase, combate simptomele menopauzei și previne osteoporoza.

Această plantă aparține aceleiași familii ca țelina și feniculul. Astăzi este cultivat în întreaga lume și este un ingredient comun pentru aromatizarea a sute de feluri de mâncare și băuturi. În plus, este utilizat de industria cosmetică, fie în săpunuri, fie în creme.

Care sunt beneficiile pătrunjelului pentru femei?

Pătrunjelul conține un adevărat cocktail de nutrienți, conține vitamine (C și B9), minerale (fier, calciu, magneziu), esențiale pentru buna funcționare a organismului, precum și antioxidanți.

Mult mai mult decât o plantă aromată pentru condimentarea felurilor de mâncare, pătrunjelul este un aliment cu multiple beneficii terapeutice.

Pătrunjelul este utilizat pe scară largă pentru îmbunătățirea digestiei și ameliorarea diferitelor probleme digestive, cum ar fi balonarea, constipația sau indigestia, datorită puterilor sale carminative și antispastice.

Pătrunjelul este eficient împotriva tulburărilor menstruale, deoarece este un emenagog puternic.

Pătrunjelul este indic dacă suferi de halenă, respirație urât mirositoare, datorită clorofilei pe care o conține, o substanță care neutralizează mirosurile neplăcute.

Citește pe DC MEDICAL care sunt cele 20 de beneficii ale PĂTRUNJELULUI. 

.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel