Adevărul despre îngerul păzitor. Părintele Pimen Vlad: „Când facem asta, el se îndepărtează de noi”

Data publicării:
Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube
Descriere foto: Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Părintele Pimen Vlad a vorbit despre îngerii noștri păzitori.

Se spune că fiecare om are un înger păzitor, care trebuie să-l îndrume către cele mai bune decizii și care trebuie să-i fie alături la orice pas, pentru a-l proteja de cele mai rele lucruri. Pentru a înțelege mai bine acest lucru și pentru a ne dezvălui, concret, cine este îngerul nostru păzitor și cum acționează el în fiecare zi, părintele Pimen Vlad a explicat acest acest lucru pe înțelesul tuturor, dezvăluind, de asemenea, și ce fac oamenii greșit, atunci când îl îndepărtează din viața lor. 

„Ce se întâmplă... Ca să nu încurcăm una cu alta, noi, la botez, primim un înger păzitor, el e nelipsit, e cu noi, dar în momentul în care păcătuim, se depărtează, nu pleacă. Nu se depărtează pentru că vrea el, ne ducem noi în partea întunecată, el e curat, e sensibil. E atât de fin, nu poți să-l asemeni cu ceva omenesc și el nu suportă mirosul urât. Se spune că atunci când faci păcatul, împrăștii un miros urât, iar el nu suportă asta, e ca un suflu care-l îndepărtează de noi, când facem păcatul, se îndepărtează îngerul, iar diavolul ne ia în brațele lui întunecate și ne împinge tot mai mult în noroi.”, a dezvăluit Părintele Pimen Vlad, în cadrul unei discuții pe care a avut-o alături de Adrian Artene.

Citește și: Părintele Pimen Vlad, cea mai puternică rugăciune. Trebuie să o rostești în fiecare zi: „Neîncetat, nu contează locul”

„El plânge și se roagă la Dumnezeu”

Așadar, în momentul în care păcătuim, nu facem decât să îndepărtăm acest ajutor divin care ni s-a oferit dn ziua botezul, spune părintele Pimen Vlad.

„Îngerul este alături de noi, dar în momentul în care greșim, el plânge și se roagă la Dumnezeu, pentru că e responsabil de noi. Deci tot timpul e nelipsit de lângă noi. Dacă noi facem bine, ne ia îngerul în brațe și nu-l mai lasă pe diavol să ne facă rău, totul depinde de noi, să ajutăm la această luptă între bine și rău. Atunci îngerul e nelipsit.”, a mai dezvăluit el.

VEZI și: Pr. Pimen Vlad: Degeaba avem toate bogățiile lumii dacă ne lipsește cel mai important lucru!

Adevărul despre îngerii umani

Pe lângă îngerul de la botez, cu toții mai avem alături de noi și un înger uman, dezvăluie părintele, care spune că, în aproximativ toate cazurile, acest rol i se atribuie mamei. Chair dacă ambii părinți și-ar putea da oricând viața pentru propriul copil, preotul spune că partea maternă va acționa întotdeauna fără să se gândească și fără să ia în calcul riscurile, când vine vorba de propriul copil.

„Apoi, omenește luat, ce face Dumnezeu? Ne-a încredințat, revenind la mamă, pentru că mama are o sensibilitate, se spune că mama are cea mai apropiată dragoste de cea a lui Dumnezeu, din cauză că atât de mult merge cu jertfa, că în cazul în care copilul e în pericol, ea se pune în față, ca să apere copilul. Dacă îl pui pe tată, el mai gândește, pe când mama e în stare de orice.”, mai spune preotul.

Citește și: Pr. Pimen Vlad, despre două minuni mai puțin cunoscute. Te vor cutremura



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel