De ce nu trebuie să dormi niciodată cu încălzirea pornită. Sfatul experților

Data publicării:

De multe ori, când temperaturile încep să scadă, este obișnuit ca oamenii să pornească încălzirea. Acum, când vine vorba de somn, este de înțeles că doriți să vă simțiți bine și confortabil noaptea. Cu toate astea, este bine să porniți radiatorul în timp ce dormiți?

S-ar putea să vă surprindă, dar mai mulți experți în somn și oameni de știință consideră că nu ar trebui să dormiți niciodată cu încălzirea pornită. Iată șapte motive pentru care nu este bine să facă acest lucru.

De ce nu trebuie să dormi niciodată cu încălzirea pornită

1. Pielea și ochii uscați

Ai putea avea pielea uscată atunci când dormi cu încălzirea pornită. Potrivit experților de la Winston Beds, aerul cald ar putea elimina uleiurile naturale din piele, ceea ce ar putea să vă facă să vă simțiți uscat și să vă mâncărimiți.

De asemenea, poate fi o problemă și pentru ochii tăi. Dr. Elizabeth Hawkes a declarat pentru Woman and Home: "Dacă vă aflați în interior, încălzirea centrală poate fi extrem de uscăcioasă pentru ochi, deoarece încălzirea aerului evaporă apa din el, creând o atmosferă uscată.", relatează dailystar.com

2. Dificultăți de respirație

Încălzirea centrală poate chiar usca aerul din dormitor. Acest lucru vă poate cauza uscăciunea gâtului și tuse neplăcută.

3. Prea multă transpirație

Atunci când temperatura este prea caldă, te poate face să transpiri, ceea ce nu este întotdeauna plăcut să te trezești.

4. Picioare umflate

Picioarele au tendința de a se umfla atunci când corpul tău încearcă să se răcească. Picioarele umflate dimineața ar putea însemna că dormitorul tău este prea cald.

5. Gândacii adoră temperaturile ridicate

Gândacii, cum ar fi puricii, muștele și ploșnițele, se dezvoltă în medii calde, așa că nu este întotdeauna ideal să lași încălzirea pornită atunci când dormi.

6. Pereți mucegăiți

Faptul de a avea încălzirea pornită prea mult timp ar putea duce la blocarea aerului cald cu puțină umiditate suplimentară. Acest lucru ar putea provoca, de asemenea, condensarea ferestrelor și mucegai.


7. Nu este grozav pentru facturile de energie

Având încălzirea pornită în timp ce dormi, evident că nu va fi grozav pentru facturile de energie. De ce nu optați în schimb pentru șosete pufoase, o sticlă cu apă caldă sau o pătură încălzită?

Citește și: La ce temperatură ar trebui să vă setați termostatul iarna. Vă ajută să determinați punctul optim pentru confort și pentru facturile de energie



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel