La ce temperatură ar trebui să vă setați termostatul iarna. Vă ajută să determinați punctul optim pentru confort și pentru facturile de energie

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor o Arthur Lambillotte
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor o Arthur Lambillotte

Pe măsură ce intrăm în sezonul de iarnă, zilele sunt mai scurte, iar nopțile sunt mai lungi și mai reci. Pentru a sta confortabil și cald în interior, este firesc să mărim termostatul cu câteva trepte.

Dacă nu sunteți atenți, aceste ajustări pot, de asemenea, să vă crească facturile de energie mai mult decât ați dori. Așadar, urmați ghidul de mai jos pentru a determina ce temperatură să setați termostatul pe timp de iarnă pentru un mediu cald și facturi de încălzire controlabile.

Care este temperatura potrivită pentru a seta termostatul iarna?

Decizia privind o temperatură confortabilă pentru locuința dumneavoastră depinde în mare măsură de preferințele personale. Cu toate acestea, pentru o utilizare inteligentă a energiei, Departamentul de Energie recomandă să setați termostatul la o temperatură de aproximativ 20 până la 23 de grade în timpul iernii, atunci când sunteți treaz, și să îl reglați la o temperatură mai mică atunci când dormiți sau sunteți plecat de acasă.

Care este cea mai sigură și cea mai eficientă temperatură pentru casa și aparatele dumneavoastră?

Potrivit lui Angie Hicks, Chief Customer Officer la Angi, pentru a înțelege cel mai bine care este cea mai eficientă și mai sigură temperatură pentru casa dumneavoastră, trebuie să consultați manualul proprietarului pentru sistemul de încălzire și răcire sau să discutați cu un tehnician de service.
"Majoritatea sistemelor vor avea intervale optime de temperatură pentru a vă asigura că utilizați energia în mod eficient", spune ea. "În plus, pentru a vă păstra casa în siguranță, veți dori să vă asigurați că vă întrețineți periodic sistemul de încălzire."

 Cum să curățați un aparat de aer condiționat

De asemenea, pornirea căldurii cu un aparat de încălzire murdar și cu gurile de ventilație obstrucționate poate reprezenta cu siguranță un risc de incendiu. "Curățați cuptorul și asigurați-vă că gurile de aerisire sunt libere de praf și resturi", continuă Hicks.

Un alt punct important, dacă sistemul dvs. are mai mult de 15 ani, poate doriți să luați în considerare instalarea unui înlocuitor de înaltă eficiență, spune ea. "În cele din urmă, cu siguranță nu vreți să aveți de-a face cu țevi înghețate, așa că asigurați-vă că mențineți temperatura în casă peste cel puțin 12 grade [în timpul iernii]", adaugă Hicks.

Cum influențează reglarea temperaturii facturile dumneavoastră în timpul iernii?

Potrivit Departamentului de Energie al SUA, dacă reglați termostatul cu 10 până la 15 grade înapoi timp de opt ore la rând în timpul sezonului de încălzire, puteți economisi între 5 și 15 procente din facturile de încălzire în fiecare an. 

Pe lângă reglarea termostatului, există o serie de alte lucruri pe care le puteți face pentru a avea un impact asupra facturii de energie în timpul iernii. "Nu veți beneficia de celelalte sfaturi de economisire a energiei la fel de mult dacă sistemul dvs. nu funcționează corect pentru început", continuă ea. 

Apoi, verificați dacă există curenți de aer, asigurându-vă că nu există goluri în ferestre, uși și altele. "În timpul iernii, veți dori să schimbați filtrele de aer la fiecare două sau trei luni sau conform indicațiilor producătorului cuptorului sau filtrului", adaugă Hicks. "După ce ați schimbat filtrele, asigurați-vă că toate gurile de aerisire sunt libere și departe de draperii, rafturi și covoare, care ar putea bloca fluxul de aer."

Puteți folosi aerul condiționat iarna?

Este posibil să folosiți aparatul de aer condiționat pe tot parcursul anului, atât timp cât temperatura exterioară nu este sub temperatura de funcționare recomandatăMajoritatea manualelor de AC vor furniza, de asemenea, o temperatură minimă de utilizare a unității, explică Hicks, potrivit realsimple.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel