De ce nu este bine să bei cafeaua pe stomacul gol. Cum îți poate afecta sănătatea acest obicei

Data actualizării: | Data publicării:
CAFEA. Unsplash.com/ autor Christiana Rivers
Descriere foto: CAFEA. Unsplash.com/ autor Christiana Rivers

Consumul de cafea pe stomacul gol poate fi unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face pentru stomacul tău, potrivit Eat This, Not That.  

Băutul cafelei fără mâncare în stomac poate accelera producția de acid gastric și poate provoca daune mucoasei stomacale, plus unele disconforturi vizibile, cum ar fi indigestia și arsurile la stomac.


Healthline spune că efectele secundare ale consumului de cafea pe stomacul gol pot fi mai vizibile pentru persoanele cu sindromul colonului iritabil (IBS). Dacă observi că ai probleme de digestie sau experimentezi oricare dintre simptomele menționate mai sus după ce bei cafea la prima oră, atunci încearcă să iei micul dejun înainte sau în timp ce savurezi prima ceașcă a dimineții.


Pe lângă o creștere a acidului din stomac, Healthline precizează că unele cercetări au arătat că savurarea unei cești de cafea pe stomacul gol poate crește producția de cortizol, hormonul stresului. Deși, din fericire, această creștere este doar temporară și nu s-a demonstrat că are efecte pe termen lung asupra sănătății noastre.


Consumul de cafea la prima oră s-a dovedit, de asemenea, a da o altă reacție negativă temporară pentru unii, crește riscul de nervozitate, tremurături și palpitații ale inimii.


Ce se întâmplă cu corpul tău când renunți să bei cafea


Consumul cronic de cofeină grea poate avea consecințe foarte neplăcute , inclusiv anxietate, probleme de somn, probleme digestive și hipertensiune arterială, potrivit Healthline. Dacă ai decis să renunți la cafea - și, mai precis, la cofeină - este mai ușor de spus decât de făcut. Renunțarea la cafeină este un lucru posibil, iar simptomele încep de obicei la 12-24 de ore după ultima înghițitură și continuă timp de două până la nouă zile, notează Cleveland Clinic.

 

Citește și: Dieta cu ananas. Adevărul despre slăbirea cu cel mai popular regim de pe TikTok



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel