De ce nu e bine să tragi apa cu capacul ridicat. Avertismentul oamenilor de știință: „Te speli pe dinți cu apa din toaletă”

Data publicării:
Dr Karl, captură video TiKToK/ foto Pexels.
Descriere foto: Dr Karl, captură video TiKToK/ foto Pexels.

Dr. Karl Kruszelnicki a explicat de ce nu e bine să tragi apa la toaletă cu capacul ridicat.

Omul de știință a spus că tragerea apei cu capacul ridicat împrăștie bacteriile. El a spus că bacteriile și particulele de apă plutesc în aerul din baie ore întregi. Când se depun, există posibilitatea ca acestea să ajungă pe periuța de dinți, a spus el.


Celebrul om de știință australian Dr. Karl Kruszelnicki a dezvăluit motivul alarmant pentru care ar trebui să trageți întotdeauna apa la toaletă cu capacul în jos. 

Bacteriile se depun pe obiectele din baie

Într-un videoclip postat pe TikTok, Dr. Karl, în vârstă de 73 de ani, a declarat că tragerea apei cu capacul ridicat eliberează o "coloană poluată de bacterii și vapori de apă".


Acesta a spus că particulele ajung să aterizeze în baie, uneori chiar și pe periuța de dinți. 

'Dacă tragi apa cu capacul de toaletă ridicat, ai putea să te speli pe dinți cu apa din toaletă', a spus el în clip. 


Popularul om de știință a spus că atunci când tragi apa cu capacul ridicat, bacteriile și particulele de apă 'erup' din vasul de toaletă în aerul din baie. 

'Pana și particulele de apă plutesc timp de câteva ore în jurul băii tale înainte ca toate să aterizeze în cele din urmă și unele dintre ele ar putea ateriza chiar pe periuța ta de dinți', a spus el. 

'Cred că aceasta este o modalitate de a-i face pe bărbații din gospodărie să lase capacul jos'.

@drkarl Do you need scientific evidence to make your housemates flush with the toilet lid shut? Here you go ???? #drkarl #drkarlkruszelnicki #science ♬ original sound - Dr Karl

Clipul are peste 180.600 de vizualizări și o avalanșă de comentarii. 

Mulți comentatori au fost recunoscători că toaleta lor se află într-o cameră separată de baie, iar alții au spus că tragerea apei cu capacul în jos este noua regulă a casei. 

'Mama mea mi-a insuflat să pun mereu capacul jos. Asta este regula mea de acasă. Întotdeauna. Dacă nu se folosește, capacul este jos. Oricum, nimeni nu vrea să vadă interiorul unei toalete', a explicat o persoană. 

'Acesta este motivul pentru care periuța mea de dinți se află în dulap și, de asemenea, motivul pentru care mă bucur că toaleta noastră este separată de baia propriu-zisă', a comentat o altă persoană. 


'Acum toaletele publice vor fi un loc și mai înfricoșător', a spus un al treilea. 

Unii s-au întrebat dacă particulele ar putea să te îmbolnăvească și au glumit spunând că îți creează imunitate. 

'Este puțin probabil să te îmbolnăvești, dar conceptul de a pune materii fecale în gură nu este ceva ce aș vrea să fac...', a răspuns Dr. Karl, potrivit DailyMail. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel