De ce nu a vrut Cristina Jacob să devină actriță: „Să mă pună un regizor să mă sărut cu un actor în fiecare zi” / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Cristina Jacob, regizorul filmului „The Perfect Escape”, a fost invitata Georgianei Ioniță, în emisiunea „Întâlnire cu Arta, de la Spectacola și DC News.

Regizoarea Cristina Jacob, cunoscută publicului pentru filmele de succes ”Oh, Ramona”, ”Selfie 69” sau ”Poveste de dragoste”, revine pe ecrane cu ”The Perfect Escape”, o comedie romantică, în limba engleză, produsă integral în România. 

Dacă filmele precedente ale Cristinei Jacob erau cu și despre adolescenți, ”The Perfect Escape” este o observație asupra peripețiilor iubirii la diverse vârste, dar și în diverse culturi. Realizat în limba engleză, filmul are ambiția de a egala producțiile anglo-saxone similare.

Cum a fost întâlnirea regizoarei cu arta

Invitată în platoul Spectacola, Cristina Jacob a dezvăluit cum a ajuns să lucreze în lumea cinematografiei.

VEZI ȘI: Cristina Jacob, film de 4 milioane de dolari. The Perfect Escape, producția cu care vrea să dea lovitura internațional: „Primul film românesc cu un astfel de buget”

„De copil am avut un umor obraznic. Îmi amintesc că mama, eu făceam pe toată lumea să râdă, săream pe la masă, și mama îmi zicea „eu nu te-am educat așa”. Întotdeauna cream povești și mă jucam. Ulterior am fost pasionată de poezie, din școală. Și de scris. și de psihologie. 

Cumva s-au împreunat una cu cealaltă foarte devreme. Am intrat în jurnalism. De la 16 ani am fost reporter, până la 18 ani jumătate. După aceea m-am apropiat de business. Am făcut o scurtă perioadă business cu detergenți ecologici și când a venit examenul pentru facultate, toată lumea îmi spunea că ar trebui să fac economie, pentru că aveam un business. Și în drum spre admitere, m-am gândit „mă duc să dau la facultatea de economie, predându-mi un profesor angajat, cum se face business, eu făcând deja asta”. Intuitiv, nu-mi place matematică. Am zis sigur, nu o să mă țin de facultatea asta, poate ar trebui să fac ceva să mă stimuleze. Asta a fost gândul pe drum și am făcut stânga împrejur. Mi-am sunat un coleg de la Prima TV, de la vremea aia,  să-l întreb de examenul de la arte. 

Mi-a explicat cum e și mi-am dus și am dat examen. Am stat o săptămână în examen.  Așa a pornit dragostea mea pentru pentru cinematografie. Dar cred că toată experiența din copilărie cu jurnalismul și cu business-ul m-au pregătit pentru meseria asta. Pentru că se întrepătrund foarte bine”, a povestit celebra regizoare pentru Spectacola și DC News.

VEZI ȘI: Oracolul vedetelor. 20 de întrebări pentru Cristina Jacob / EXCLUSIV

Motivul pentru care nu și-a dorit să devină actriță

 

„Am mai râs pe subiectul ăsta în alte interviuri, când am povestit că, aiunsă la Universitate, chiar le-am luat la rând. M-am gândit, dacă fac imagine, să țin camera pe umeri, la cum sunt eu de subțire, nu o să fie  prea bine pentru spatele meu. Dacă fac actorie, să mă pună un regizor să mă sărut cu un actor în fiecare zi, s-ar putea să mă îndrăgostesc cam des. Și așa am ales regia, prin eliminare”, a mai spus Cristina Jacob. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel