De ce împleteau bunicii usturoiul în cunună. Explicația științifică

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Daniela
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Daniela

Bunicii obișnuiau să împletească toamna usturoiul și ceapa în cununi. Profesorul Dan Vodnar ne oferă explicația științifică din spatele acestei tradiții.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune că în spatele obiceiului de a împleti usturoiul în cunună se ascunde o explicație științifică: astfel depozitat, nutrienții din usturoi duc la intensificarea aromei.

”Știați că

Meșteșugarii împleteau usturoiul și îl depozitau în spații aerisite și răcoroase?

Cu siguranță ne aducem cu toții aminte de frumoasele tradiții de toamnă respectate de către bunicii noștri. Una dintre acestea este împletirea usturoiului.

Ei bine, mai departe de această tradiție, există și o explicație științifică.

Prin această metodă de depozitare se permite nutrienților, în special zaharurilor să migreze în bulbul de usturoi și să intensifice aroma acestora”.

Usturoiul este un aliment minunat și, pe lângă faptul că vindecă organismul de o mulțime de probleme, se poate dovedi a fi o minune pentru pielea ta. Plin de proprietăți antibacteriene, anti-îmbătrânire, usturoiul îți face tenul impecabil”

 

 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel