De ce femeile se îngrașă după căsătorie? 12 motive incredibile

Data publicării:
12 motive pentru care femeile se îngrașă după căsătorie. Foto Unsplash. Autor Victoria Priessnitz
Descriere foto: 12 motive pentru care femeile se îngrașă după căsătorie. Foto Unsplash. Autor Victoria Priessnitz

„Femeile se îngrașă după căsătorie, bărbații după divorț”, această zicală populară a fost confirmată de un studiu. Sociologii de la Universitatea din Ohio au descoperit că femeile se îngrașă după căsătorie din 12 motive. Iată care sunt acestea. 

De ce corpul femeilor se schimbă atât de mult după căsătorie? Mai multe motive pot explica această creștere în greutate. Lipsa activității fizice, schimbarea stilului de viață, stresul cauzat de noile responsabilități sau chiar sarcinile. În orice caz, asta au observat cercetătorii de la Universitatea din Ohio. Studiul, care implică 10.000 de femei, a confirmat vechea zicală conform căreia femeile se îngrașă după căsătorie, iar bărbații, după divorț. 

Sociologii de la Universitatea din Ohio au descoperit că 46% dintre femeile căsătorite au avut un indice de masă corporală mai mare decât cele care au rămas singure. Potrivit autorilor studiului, iată cele 12 motive pentru care femeile se îngrașă după căsătorie:

1) Sunt fericite și vor să se distreze

Multe femei țin dietă sau cel puțin încearcă să-și reechilibreze dieta înainte de căsătorie. Ele fac sport, sunt atente la ce mănâncă și își reglează obiceiurile alimentare pentru a slăbi. Odată ce se căsătorec, femeile vor să se bucure de plăcerile vieții. Această perioadă este adesea prilejul ieșirilor la restaurante, mai ales dacă și soțul este un gurmand. 

 
2) Sexul provoacă foame 

Imediat după căsătorie, actul sexual este mai frecvent. Doar că dragostea te înfometează. Pentru multe femei - și bărbați deopotrivă - a avea relații sexuale crește pofta de mâncare și creează pofte alimentare. Dacă sexul arde câteva calorii, plăcerea oferită de orgasm te face uneori să îți dorești să mănânci. Aceste pofte nedorite pot duce la creșterea în greutate, mai ales atunci când mănânci alimente prea grase, prea dulci sau prea sărate. 

3) Nu prea mai există mult timp liber

Când ești singur, ai suficient timp să ai grijă de tine și să faci multe activități pe lângă obligațiile tale. După căsătorie, devine mai dificil să găsești timp pentru tine. În orice caz, asta a reieșit din studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Ohio. Conform observațiilor sociologilor, femeile au mult mai multe constrângeri după căsătorie. Viața după căsătorie devine foarte solicitantă, mai ales când devin mame și lucrează în același timp. 

Citește continuarea pe DC Medical.

.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel