Cum poți reduce nivelul de colesterol „rău” în doar 3 săptămâni: „Guacamole este o gustare sănătoasă pentru inimă”

Data actualizării: | Data publicării:
Guacamole, foto Unsplash/ Tessa Rampersad
Descriere foto: Guacamole, foto Unsplash/ Tessa Rampersad

Guacamole este un sos popular care își are originea în Mexic. În mod tradițional, este preparat doar din avocado și sare de mare.

Variațiile acestei rețete conțin adesea suc de lime, coriandru, ceapă și jalapeńo. Atunci când este preparat doar cu ingrediente integrale, guacamole este un deliciu sănătos care poate fi savurat în multe feluri. Ingredientul principal din guacamole este avocado, care se mândrește cu o varietate de beneficii pentru sănătate.


"Fibrele și grăsimile sănătoase care se găsesc în avocado pot îmbunătăți colesterolul, făcând din guacamole o gustare sănătoasă pentru inimă", a declarat Kim Murachver pentru Eating Well


Un studiu a sugerat că consumul unui avocado pe zi poate reduce colesterolul LDL (cunoscut și sub numele de colesterol "rău") în doar cinci săptămâni.


Avocado se laudă cu un profil nutritiv impresionant. Pe lângă fibre și grăsimi sănătoase, conține vitamina K, acid folic, vitamina C, potasiu, vitamina B5, vitamina B6, vitamina E, magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2 și vitamina B3, potrivit Healthline


Deși avocado este bogat în grăsimi, nu trebuie să îl eviți


Unele persoane se tem să mănânce avocado pentru că acesta conține o cantitate mare de grăsimi și calorii. 


Avocado este, de fapt, unul dintre cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate, potrivit Eat This, Not That. S-a demonstrat că acestea diminuează grăsimea de pe burtă, funcționează ca inhibitori ai apetitului, îmbunătățesc calitatea dietei, te ajută să absorbi mai multe substanțe nutritive și îți stimulează metabolismul.


"Ca și în cazul oricărui aliment, este bine să fii atent la mărimea porțiilor", a declarat Bonnie Taub-Dix pentru Health.

 

Citește și: Beneficiile surprinzătoare pentru sănătate ale ciocolatei. Ce spun specialiștii



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel