De ce e bine să îți fotografiezi aragazul înainte de a pleca în concediu. Trucul care te scapă de griji

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Mykola Makhlai
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Mykola Makhlai

De ce ar trebui să fotografiați aragazul și alte aparate înainte de a pleca în vacanță.

Plecarea în concediu vine cu mult stres, organizare și, de cele mai multe ori, și grabă. Acesta este motivul pentru care multe persoane nu își mai amintesc dacă au verificat aragazul înainte de a ieși din casă, dacă au închis ușa sau dacă au scos din priză diverse aparate. 

Potrivit Lifehacker, cel mai bun mod de a scăpa de griji și să îți amintești exact dacă ai oprit aragazul, lumina sau ai închis ușa, este să creezi o mică "dovadă", făcând o fotografie și adăugând-o la un album foto "pregătit pentru vacanță" pe telefon. Faceți o fotografie cu garajul închis, cu aparatele de înfrumusețare scoase din priză și chiar și cu cadranele aragazului, astfel încât, atunci când aveți un moment de panică, să vă puteți uita la albumul foto, să respirați adânc și să vă bucurați de vacanță.

De ce nu e bine să verifici de mai multe ori 

Acest truc poate fi, de asemenea, mai bun pentru creierul tău decât să verifici de două ori pentru a te asigura că ai închis într-adevăr aragazul. Potrivit Psychology Today, un studiu realizat în 2005 la Universitatea Concordia din Quebec a analizat fenomenul verificării duble. În cadrul studiului, studenții au închis un aragaz, apoi au verificat în mod repetat pentru a se asigura că a fost într-adevăr închis. Cercetătorii i-au întrebat apoi pe studenți dacă aragazul a fost oprit, cât de clar își aminteau că l-au oprit și cât de siguri erau că acesta era într-adevăr oprit. În timp ce studenții care au verificat de 10 până la 15 ori își aminteau corect că aragazul era oprit, amintirea lor despre oprirea acestuia nu mai era atât de vie, iar aceștia au devenit mai puțin încrezători în propria memorie.

 

"Cu cât verifici mai mult un lucru, cu atât este mai puțin viu și mai puțin detaliat și cu atât mai puțin încrezător în memoria ta", a declarat la vremea respectivă psihologul Adam Radomsky, care a realizat studiul,  potrivit Psychology Today. "Verificarea, care ar trebui să te facă mai încrezător în ceea ce se întâmplă, te face mai puțin încrezător."

De ce să ții o ceapă în baie: Un truc de care mulți nu au auzit, dar pe care bunicile noastre îl cunoșteau



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel