De ce să ții o ceapă în baie: Un truc de care mulți nu au auzit, dar pe care bunicile noastre îl cunoșteau

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor ars Blankers
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor ars Blankers

Un truc de care mulți nu au auzit, dar pe care bunicile noastre îl cunoșteau este acela de a pune o ceapă în baie. Iată care sunt beneficiile unui astfel de obicei.

Multe gospodine se luptă cu mirosurile neplăcute din toaletă cu ajutorul odorizantelor de aer.

Parfumul acestor spray-uri este destul de luxuriant și înțepător.

De ce să ții o ceapă în baie

Unele odorizante maschează mirosul doar pentru câteva minute și lasă în urmă un miros și mai neplăcut, de brânză.Bunicile nu cumpără produse chimice, dar unele dintre ele au o ceapă așezată pe o farfurie în toaleta lor. De ce au bunicile ceapă în toalete: un truc de care mulți nu au auzit
Ceapa este o legumă care are rolul de a neutraliza mirosurile. Puțini oameni ar ghici că ceapa este excelentă pentru a controla mirosurile.

Un truc de care mulți nu au auzit, dar pe care bunicile noastre îl cunoșteau

Puteți pune o farfurie cu ceapă pe jos sau pe rezervorul toaletei.  Ceapa va absorbi mirosurile neplăcute pentru o perioadă foarte lungă de timp, dezinfectând aerul și distrugând bacteriile și germenii patogeni.

Mirosul de ceapă nu va fi prezent în toaletă ca atare.

Și, cel mai important, acest mod de a neutraliza mirosurile din toaletă este mult mai rentabil și mai ieftin decât cumpărarea de odorizante din supermarketuri. 

Nu doar ceapa are aceste proprietăți fantastice, ci și usturoiul. Când vine vorba de a avea o casă curată și dezinfectată pare o misiune imposibilă, totuși, cheia este să aveți la îndemână sfaturi și trucuri care au fost deja testate de mulți alții. De aceea vă spunem cum să folosiți usturoiul în toaletă pentru a elimina germenii.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA

Trucuri ascunse în obiecte de zi cu zi care îți vor schimba viațaBicarbonat de sodiu și oțet

Deși nu există niciun substitut pentru produsele de curățare a scurgerilor pe bază de substanțe chimice cumpărate în magazin, acest truc  este cel mai bun lucru. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o parte bicarbonat de sodiu cu o parte oțet și să turnați soluția direct pe o țeavă drenată. Lăsați-o să stea timp de cinci până la zece minute înainte de a o spăla cu apă caldă clocotită.

Bicarbonat de sodiu și sare

Dacă nu aveți oțet la îndemână, puteți desfunda canalele de scurgere presărând în părți egale bicarbonat de sodiu și sare. Lasă-l să se odihnească timp de 30 de minute înainte de a trage apa, încă o dată, apoi alungă-l cu o oală cu apă fierbinte. 

 Oțet, sare și lămâie

Indiferent dacă scurgerea este înfundată sau dacă aveți o acumulare aproape indestructibilă de murdărie, acest truc va face minuni. Pentru a începe, turnați părți egale de sare și oțet într-un castron, apoi o jumătate de parte de suc de lămâie proaspăt stors. Turnați-o în chiuvetă, lăsând soluția să stea până la 30 de minute înainte de a o urma cu o oală plină de apă clocotită.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel