De ce copiii NU trebuie să se îndoape cu dulciuri. Impactul NEDORIT de mai târziu

Data publicării:
Foto Unsplash, autor Sophie Elvis
Descriere foto: Foto Unsplash, autor Sophie Elvis

Prea multe dulciuri și prea multe alimente cu grăsimi consumate în copilărie pot modifica microbiomul pe viață, deși la maturitate adoptați o dietă sănătoasă.

Cercetătorii de la UC Riverside, SUA, atrag atenția că un consum de prea multe grăsimi și zahăr în copilărie poate modifica microbiomul pe viață, deși mai târziu adoptați o dietă sănătoasă. Concluziile au fost formulate în urma unui studiu pe șoareci. Studiul, unul dintre primele de acest gen, mai arată o scădere semnificativă a numărului total și a diversității bacteriilor intestinale la șoarecii maturi hrăniți cu o dietă nesănătoasă de tineri.

”Am studiat șoareci, dar efectul pe care l-am observat este echivalent cu copiii care au o dietă occidentală, bogată în grăsimi și zahăr și microbiomul intestinal al acestora fiind încă afectat până la șase ani după pubertate”, a explicat fiziologul UCR Theodore Garland, potrivit unui comunicat al universității amintite.

Citește continuarea pe DC MedicalGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel