De ce ar fi bine să consumi MANGO mai des? Te poate ajuta în diete

Data publicării:
Mango, foto Unsplash/ autor: Avinash Kumar
Descriere foto: Mango, foto Unsplash/ autor: Avinash Kumar

Fructele de mango sunt suculente și hrănitoare, sărace în calorii și conțin substanțe nutritive benefice pentru organism. Sunt un aliat puternic și în diete. 

Mango, fie că este pus în salate, fie în smoothie sau în sucuri, acest fruct este indicat în diete. Este bogat în vitamine, fibre și alți nutrienți. 


Fibră


Majoritatea fructelor și legumelor furnizează fibre dietei tale. Mango oferă 2,6 g de fibre dietetice într-o porție de 1 cană. Fibrele ajută la stimularea unei digestii adecvate și la prevenirea constipației. Fibrele dietetice au și beneficii mai profunde. O dietă bogată în fibre vă poate reduce șansele de a dezvolta boli de inimă, diabet de tip 2 și boli diverticulare. Institutul de Medicină recomandă femeilor să consume cel puțin 25 de grame de fibre pe zi, iar bărbații să consume cel puțin 38 de grame. O ceașcă de mango vă poate ajuta să ajungeți la acest total.

Vitamina A


Fructele de mango furnizează o doză sănătoasă de vitamina A. Aveți nevoie de cantități adecvate de vitamina A în dieta dvs. pentru a menține sănătatea ochilor și pentru creșterea corectă a oaselor. O cană de mango reprezintă aproximativ 35% din vitamina A de care organismul dumneavoastră are nevoie zilnic. 

Acid folic


Folatul sau acidul folic este o vitamină B esențială, cu multe beneficii pentru sănătate. Aportul alimentar adecvat de acid folic este esențial pentru o sarcină sănătoasă. Aveți nevoie de 400 mcg de acid folic în fiecare zi și 1 cană de mango proaspăt furnizează 71 mcg.

Alți nutrienți


O cană de mango proaspăt oferă și alți nutrienți. Una dintre cele mai importante este vitamina C, cu 60 mg pe porție. Femeile adulte au nevoie de aproximativ 75 mg de vitamina C pe zi, iar bărbații au nevoie de aproximativ 90 mg. Fructele de mango sunt bogate în potasiu, iar o porție are 277 mg. Mango conține, de asemenea, cantități mici de calciu, fier, magneziu și fosfor. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel