Daniel Buzdugan: „E important ca în post părinții să aibă puterea de a-i înfrâna pe copii”

Data actualizării: | Data publicării:
Daniel Buzdugan, la Oracolul Vedetelor
Descriere foto: Daniel Buzdugan, la Oracolul Vedetelor

Daniel Buzdugan a vorbit despre importanța postului în viața unui copil.

Daniel Buzdugan are o legătură aparte cu spiritualitatea, îndrăgitul prezentator de la Radio Zu vorbind adesea despre necesitatea credinței în viața noastră, a rugăciunii, dar și a postului. Astfel, el a dezvăluit și ce educație le oferă copiilor săi din acest punct de vedere, pe care nu-i lasă să-și aleagă ce-și doresc ei la acest capitol și pe care-i ghidează către cea mai bună cale.

„Cred că Postul Mare, dar și restul, pentru că de-a lungul anului sunt și posturi mai mici, cred că este obligativitatea noastră ca părinți să-i punem puțin pe copii la ascultare. Sunt mulți părinți care sunt slabi, nu doar cu postul, ci în general, cu interzisul, cu „nu”, un copil trebuie să știe și de „nu”, pentru că viața îi va scoate în față tot felul de situații în care va fi refuzat și el nu are avea obișnuința de a trece ușor peste faptul că cineva te-a refuzat, când mama și tata ți-au ps tot pe tavă, ia și aia, și tableta, bani.

Atunci copilul va intra într-o criză, iar mai multe crize se vor finaliza cu niște frustrări care se vor răsturna în societate, sau în relația cu viitorul soț, ori cu viitorii săi copii. Deci e foarte important ca în post, părinții să aibă un pic de putere de a-i înfrâna pe copii.”, a declarat Daniel Buzdugan pentru doxologia.

Citește și: Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă. Detaliile neștiute dezvăluite de părintele Pimen Vlad: „În fiecare an să trăim o minune acolo”

Youtube video image

Comunicarea, extrem de importantă în familia sa

Mai mult, atât în relația cu soția sa, cât și cu copiii, Daniel Buzdugan spune că pune mare preț pe comunicare. Este important să povestim mereu cu cei dragi, să le împărtășim experiențele noastre și să le spunem ce avem pe suflet, consideră acesta.

„Cred că e foarte greu să cunoști un om chiar și în situația în care stai cu el în casă, pentru că oamenii se pot transforma. Presiunile din viață, vremurile pe care le trăim ne pot schimba și e foarte importantă comunicarea și în lipsa de comunicare se pot produce niște rupturi iremediabile între doi oameni care stau în casă. E foarte important să povestim, să spunem ce avem pe suflet.”, a declarat Daniel Buzdugan în cadrul emisiunii Oracolul Vedetelor, de la Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paște și care e povestea lor. Rețeta mănăstireacă de colorare în coji de ceapă pe care trebuie să o încerci

Ce îi învață pe copiii săi

Chiar dacă își dorește să le ofere o educație strictă copiilor, din anumite puncte de vedere, Daniel Buzdgan spune că, în aceeași măsură, păstrează cu cei doi și o relație de prietenie. Unui copil nu trebuie să-i fie frică de părintele său, este el de părere. 

„Îi învăț pe copii să spună ce au pe suflet, ei învață din atitudinea părinților. În momentul în care am greșit, nu mi-e rușine să recunosc, sunt părinți care spun „Tu nu-mi spui mie ce am greșit”, deja l-ai inhibat. Copilului nu trebuie să-i fie frică să vorbească, pentru că mami și tati și ei sunt oameni și greșesc.”, ne mai spune el.

Te-ar putea interesa și: A dat sau nu Carmen Tănase casting pentru serialul Clanul? „Noi ne cunoaștem și știm care ce talent are”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel