Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Data publicării:

Daniel Buzdugan și-a spus părerea cu privire la școlile private din țara noastră.

Daniel Buzdugan este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori de radio din România. Formează echipa ideală alături de Mihai Morar, iar oamenii îi adoră și le sunt alături de ani de zile. Totuși, pe cât este de implicat pe plan profesional, pe atât acesta se implică și în viața de familie, acolo unde încearcă alături de soția sa să ia cele mai bune decizii pentru cei doi copii, Luca și Maria. Și, tocmai pentru a le oferi cel mai bun viitor, cei doi adulți au hotărât în urmă cu câțiva ani să-i încurajeze pe cei doi să urmeze studiile la o școală privată, lucru care s-a și întâmplat, numai până în prezent, însă. 

Daniel Buzdugan a luat acum o decizie radicală și a decis să-i mute pe cei doi copii la o școală de stat. Motivul este simplu, explică el. Banii oferiți instituțiilor private din România sunt nejustificat de mulți.

”I-am scos de la școlile private pentru că am vrut să vadă că se poate face carte și la stat. Am considerat că să arunci atât de mulți bani pentru educație, să ajungi să plătești la o școală cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona…

Am considerat că nu e normal să dăm atâția bani…”, a declarat Daniel Buzdugan, potrivit ego.

Citește și: Motivul pentru care Daniel Buzdugan își ia o lună și jumătate concediu, în fiecare an: „Păi, ce am făcut eu anii ăștia? Mi-am bătut joc de viața mea?”

Ce părere are Daniel Buzdugan despre școlile private

Mai mult, omul de radio și-a dat seamă că cei doi copii nu au neapărat parte de cel mai bun exemplu, dacă învață la o școală privată. Acolo, majoritatea copiilor au o situație financiară excelentă, motiv pentru care aceștia se „întrec” în piese vestimentare care mai de care mai scumpe. Prezentatorul își dorește însă să-și crească copiii cât mai simplu și să-i învețe ce e modestia și cei 7 ani de acasă.

”Tu vrei să îți educi copilul să se îmbrace într-un fel, să fie modest, cu bun simț, în sensul bun și nimerești în școala respectivă unde vin copiii și își dau coate: ”Uite, ăsta nu are adidași ca noi, nu are telefon ca al nostru, are telefon cu butoane”, a adăugat Buzdugan.

VEZI și: Daniel Buzdugan, sfaturi preţioase despre o vacanță ieftină în Grecia. Ce trebuie să ştii dacă vrei un sejur de vis, cu buget redus

„Oricât de bogată ar fi familia ta, nu poți avea totul”

De asemenea, Daniel Buzdugan nu încearcă să-și îndepărteze copiii de aceste valori pentru că nu ar avea cum să le ofere acele lucruri, ci pentru că, în timp, această gândire nesănătoasă este drumul sigur către nefericire, consideră acesta. Mai mult, tot el oferă în final și o lecție pentru persoanele care cred că banii pot cumpăra orice. Acest lucru nu este adevărat, este de părere Daniel Buzdugan, care consideră că niciodată nu poți avea tot ce îți dorești.

”Un copil care întotdeauna va fi în competiție cu alt copil pe lucruri materiale, va fi un copil nefericit. Pentru că nu poți să ai totul. Oricât de bogată ar fi familia ta, nu poți avea totul, material.”, a completat Daniel Buzdugan, pentru sursa citată.

VEZI și: Daniel Buzdugan, secretul unei căsnicii longevive. Cum se înțelege omul de radio cu soția sa: „Nu există restricție”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel