Dan Negru: „Prietenii sunt ca umbrele, apar când e soare. Când nu mai e soare, se duc”

Dan Negru, captură video YouTube
Descriere foto: Dan Negru, captură video YouTube

Dan Negru a dezvăluit că nu are prea mulți prieteni și că sunt zile întregi în care nu îi sună telefonul. 

Dan Negru este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune din România. Nu există român care să nu știe cine este Dan Negru. Cu toate astea, prezentatorul TV nu are atât de mulți prieteni precum s-ar aștepta publicul. 

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, Dan Negru a dezvăluit că există „o mână de oameni” care îi sunt alături și ce este de părere că prietenii sunt precum „umbrele”, apar doar când e soare și dispar când „soarele” se duce. Mai mult, îndrăgitul prezentator TV spune că are zile în șir în care nu-i sună telefonul și nu îl întreabă nimeni ce face. 


"E mult spus că nu am prieteni! Am prieteni! E mâna aia de prieteni, câţi să ai? Prietenii sunt ca umbrele, apar când e soare. Când nu mai e soare, se duc. Sunt zile întregi în care telefonul nu-mi sună. Nu mai îmi sună din partea prietenilor, din partea oamenilor de televiziune. Asta nu înseamnă că oamenii aceia m-au uitat! Înseamnă că eu nu am ce să le ofer în zilele alea! N-am eu ce să le dau. Şi atunci, ei nu mă mai sună. Oamenii s-au restrâns mult în cercurile lor. Nu sunt un om cu foarte mulţi prieteni în jur. Aşa suntem toţi, dar nu înseamnă că nu-i am! Îi am, ăia puţini şi buni. Dar nu atât de apropiaţi. Singurii reali, noi toţi ştim bine, sunt ăia cu care dormi în casă, e familia ta. Pe ăia trebuie să contezi. În rest, umbre! E soare, îi vezi, nu e soare, s-au dus!", a declarat Dan Negru în emisiunea de la Kanal D. 

 

Dan Negru, MOTIVUL pentru care a decis să plece la Kanal D: „Mi-am dat seama că m-am oprit din evoluție la doar 50 de ani”

Dan Negru a plecat de la Antena 1, după 22 de ani de colaborare. „Regele audiențelor” s-a mutat la Kanal D și promite să realizeze proiecte „nemaivăzute”.


SPECTACOLA: Cum simți schimbarea aceasta, după 22 de ani petrecuți într-un loc?

Dan Negru: Viața înseamnă schimbare! Am rămas în relații extraordinare cu toți colegii mei și toți prietenii mei din lumea televiziunii m-au încurajat în schimbări.

Dan Negru: „Mi-am dat seama ca m-am oprit din evoluție la doar 50 de ani”

 

SPECTACOLA: Ce te-a făcut să iei această decizie?

Dan Negru: Vorbele tuturor care ma etichetau drept “cel mai longeviv”. Atunci m-am speriat pentru că mi-am dat seama că m-am oprit din evoluție la doar 50 de ani. Noi suntem generatia care am intrat in media la 20 de ani și părem ca suntem de o viața pe ecrane. Așa ca am decis ca e vremea sa căutam și alte vieți, altfel ne vom plafona. Colegii mei au descoperit asta mai demult. Mie mi-a luat ceva vreme.

 

SPECTACOLA: Care au fost reacțiile celor din jur?

Dan Negru: Cei care sunt obișnuiți cu zona de confort erau îngrijorați. Cei obișnuiți cu provocările erau incantați. Important e sa simți ca trăiești pentru ca profesia asta se face greu in zona de confort.

 
SPECTACOLA: Ce ne pregătește  "regele audiențelor", acum, la Kanal D?

Dan Negru: Mi-au plăcut mereu productiile unice, șansa mea a fost să deschid drumuri cu formate pe care publicul nu le-a mai văzut. Aș merge tot pe drumul ăsta, cu idei și proiecte nemaivăzute.


SPECTACOLA: Întrebarea de pe buzele tuturor este: Vei prezenta Revelionul 2023? Între timp, ce proiecte ne pregătești? Totuși, așteptarea va fi lungă până la Revelion...

Dan Negru:  E mult până la Revelion. Am văzut sutele de memeuri din online, dar mai e până la iarna. Nici măcar n-am ieșit din iarna asta. 22 de ani e aproape un sfert de secol. Proiectele care vor veni, in primăvara sau toamna au întâietate. Apoi, om vedea și ce va fi cu Revelionul.


SPECTACOLA: Spuneai că Valeriu Lazarov vă îndemna "să țintiți luna", "Și dacă ratați luna, sigur nimeriți o stea!". La rândul tău, ești acum un model pentru mulți și chiar ai și cursanți pe care îi înveți cum să-și găsească steaua lor. Care crezi că este sfatul cel mai de preț pe care i l-ai putea oferi unui tânăr care visează să-ți calce pe urme?

Dan Negru: „Cred că acel Golden Age al televiziunii a dispărut”

Dan Negru: Nu știu dacă în anii care vin, televiziunea va mai avea energia pe care avut-o, cred că acel Golden Age al televiziunii a dispărut, dar ecranele vor rămâne. Cred că va fi mult mai greu pentru că oricine are posibilitatea tehnică de a produce conținut și mai ales pt că online-ul a dat posibilitatea ca acele idei, conținutul să poată să fie văzut și altfel decât pe TV. Dar asta e în favoarea publicului. Așa că sfaturi e greu de dat într-o lume media care se mișcă de la zi la zi. Când am început eu să fac TV, YouTube încă nu apăruse. Cine știe ce va fi în anii următori…

 
SPECTACOLA: Cum s-a schimbat televiziunea în cei 30 de ani de când ești pe sticlă?

Dan Negru:  A scăzut mult consumul de televiziune și nu online-ul e de vină, ci calitatea vieții. Cu cât calitatea vieții e mai bună, omul descoperă și alte modalități de distracție decat ce se vede pe TV. Restaurante, vacanțe, cinema, teatru. La toate astea se adaugă online-ul. Așa ca televizorul din sufragerie nu mai e atâta de importat ca acum 20 de ani. Cu cât bunăstarea unei țări e mai mare, cu atât consumul de TV e mai mic. Bunăstarea se vede în aparate electrocasnice: TV și frigider.

Citește aici interviul integral.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 02 iul 2022, 19:00 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience