Dan Negru, MOTIVUL pentru care a decis să plece la Kanal D: „Mi-am dat seama că m-am oprit din evoluție la doar 50 de ani” EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Dan Negru, foto Kanal D
EXCLUSIV
Descriere foto: Dan Negru, foto Kanal D

Dan Negru a vorbit, în EXCLUSIVITATE pentru Spectacola, despre plecarea de la Antena 1 și despre planurile pe care le are la Kanal D. 

Dan Negru a plecat de la Antena 1, după 22 de ani de colaborare. „Regele audiențelor” s-a mutat la Kanal D și promite să realizeze proiecte „nemaivăzute”.


SPECTACOLA: Cum simți schimbarea aceasta, după 22 de ani petrecuți într-un loc?

Dan Negru: Viața înseamnă schimbare! Am rămas în relații extraordinare cu toți colegii mei și toți prietenii mei din lumea televiziunii m-au încurajat în schimbări.

Dan Negru: „Mi-am dat seama ca m-am oprit din evoluție la doar 50 de ani”

 

SPECTACOLA: Ce te-a făcut să iei această decizie?

Dan Negru: Vorbele tuturor care ma etichetau drept “cel mai longeviv”. Atunci m-am speriat pentru că mi-am dat seama că m-am oprit din evoluție la doar 50 de ani. Noi suntem generatia care am intrat in media la 20 de ani și părem ca suntem de o viața pe ecrane. Așa ca am decis ca e vremea sa căutam și alte vieți, altfel ne vom plafona. Colegii mei au descoperit asta mai demult. Mie mi-a luat ceva vreme.

 

SPECTACOLA: Care au fost reacțiile celor din jur?

Dan Negru: Cei care sunt obișnuiți cu zona de confort erau îngrijorați. Cei obișnuiți cu provocările erau incantați. Important e sa simți ca trăiești pentru ca profesia asta se face greu in zona de confort.

 
SPECTACOLA: Ce ne pregătește  "regele audiențelor", acum, la Kanal D?

Dan Negru: Mi-au plăcut mereu productiile unice, șansa mea a fost să deschid drumuri cu formate pe care publicul nu le-a mai văzut. Aș merge tot pe drumul ăsta, cu idei și proiecte nemaivăzute.


SPECTACOLA: Întrebarea de pe buzele tuturor este: Vei prezenta Revelionul 2023? Între timp, ce proiecte ne pregătești? Totuși, așteptarea va fi lungă până la Revelion...

Dan Negru:  E mult până la Revelion. Am văzut sutele de memeuri din online, dar mai e până la iarna. Nici măcar n-am ieșit din iarna asta. 22 de ani e aproape un sfert de secol. Proiectele care vor veni, in primăvara sau toamna au întâietate. Apoi, om vedea și ce va fi cu Revelionul.


SPECTACOLA: Spuneai că Valeriu Lazarov vă îndemna "să țintiți luna", "Și dacă ratați luna, sigur nimeriți o stea!". La rândul tău, ești acum un model pentru mulți și chiar ai și cursanți pe care îi înveți cum să-și găsească steaua lor. Care crezi că este sfatul cel mai de preț pe care i l-ai putea oferi unui tânăr care visează să-ți calce pe urme?

Dan Negru: „Cred că acel Golden Age al televiziunii a dispărut”

Dan Negru: Nu știu dacă în anii care vin, televiziunea va mai avea energia pe care avut-o, cred că acel Golden Age al televiziunii a dispărut, dar ecranele vor rămâne. Cred că va fi mult mai greu pentru că oricine are posibilitatea tehnică de a produce conținut și mai ales pt că online-ul a dat posibilitatea ca acele idei, conținutul să poată să fie văzut și altfel decât pe TV. Dar asta e în favoarea publicului. Așa că sfaturi e greu de dat într-o lume media care se mișcă de la zi la zi. Când am început eu să fac TV, YouTube încă nu apăruse. Cine știe ce va fi în anii următori…

 
SPECTACOLA: Cum s-a schimbat televiziunea în cei 30 de ani de când ești pe sticlă?

Dan Negru:  A scăzut mult consumul de televiziune și nu online-ul e de vină, ci calitatea vieții. Cu cât calitatea vieții e mai bună, omul descoperă și alte modalități de distracție decat ce se vede pe TV. Restaurante, vacanțe, cinema, teatru. La toate astea se adaugă online-ul. Așa ca televizorul din sufragerie nu mai e atâta de importat ca acum 20 de ani. Cu cât bunăstarea unei țări e mai mare, cu atât consumul de TV e mai mic. Bunăstarea se vede în aparate electrocasnice: TV și frigider.

 
SPECTACOLA: Dacă te-ai întoarce în timp, ai schimba ceva în parcursul tău?

Dan Negru: Nimic. Am multe regrete, dar am și multe reusite și dacă ar fi sa le pun laolaltă ar ieși amestecul ideal. De asta n-aș schimba nimic.


SPECTACOLA: Crezi în destin sau crezi, mai degrabă, că omul își face norocul cu mâna lui?

Dan Negru:  Cred că e un amestec. Cred ca destinul e cel pe care Dumnezeu ni-l dă de la început, dar cred că și noi suntem ăia care-l conducem. Echilibrul e secretul reușitei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel