Dan Negru face praf filmele românești: „Sunt făcute cu bani de la stat, deși ele umilesc statul. România e singura țară europeană care...”

Data publicării:
Captură video: YouTube/Kanal D Romania
Descriere foto: Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Dan Negru a vorbit despre calitatea pe care o au filmele și serialele românești.

Dan Negru a fost întotdeauna extrem de transparent cu fanii săi, cărora le-a expus mereu realitatea, așa cum e aceasta din perspectiva sa. Asta s-a întâmplat și de această dată, când celebrul prezentator de televiziune și-a spus părerea cu privire la mesajele promovate de filmele românești, fără perdea. Este vorba despre niște ecranizări care nu fac decât să pună România într-o lumină negativă, spune el, deși țara noastră este cea care le oferă un buget destul de generos, pentru a putea duce la bun final aceste proiecte cinematografice. Mai mult, continuă Dan Negru, suntem singura țară europeană care nu a realizat un serial istoric, așa cum se întâmplă la vecini.

„200 milioane de euro se vor da pentru filme românești. Totuși, multe din filmele, serialele, telenovelele românești sunt făcute cu bani de la stat deși ele umilesc statul. Polițiștii sunt idioți, doctorii-s șpăgari, profesorii-s corupți. În multe din filmele sau serialele finanțate de stat, România e umilită, nu e promovată!

Disputa istorică despre primul om care a zburat se dă între Traian Vuia și frații Wright. Sunt zeci de filme americane despre frații Wright, ultimul e serialul “Wright Brothers” cu Tom Hanks.
Știți vreunul care să-l apere pe Vuia?
Dar insulina lui Paulescu? Petrache Poenaru brevetează primul toc rezervor(stilou) din lume dar pentru că invenția nu a fost produsă în serie, titlul de inventator al stiloului este a lui Lewis Waterman. Ați văzut ceva despre Poenaru? România e singura țară europeană care nu are niciun serial istoric la TV!
Ungurii au “Matyas, a sosemvolt kiralyfi”( Mateias, Prințul care nu a fost niciodată) ,un succes în audiențe tv. E despre copilăria lui Matei Corvin, regele care are statuie in centrul Clujului. Degeaba 200 milioane! Banii sunt mai greu de păstrat decât de obținut!”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare.

Citește și: Dan Negru a refuzat să prezinte Revelionul la Sala Palatului: „Suma era frumușică”. Unde va putea fi urmărit în noaptea dintre ani

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Dragoș Bucur, părere radicală despre filmele românești

Nici Dragoș Bucur nu este deloc impresionat de filmele care se promovează astăzi de către producătorii români. Este vorba despre o „afacere” bine gândită, e de părere actorul. Acesta apreciază, însă, capacitatea celor mai noi producții românești de a scoate în cinematografe oamenii într-un număr atât de mare, însă nu este deloc impresionat de calitatea scenariilor promovate. 

„Dacă vorbim despre filmul românesc în general, e una. Dacă vorbim de filmul independent, e alta. Dacă vorbim de filmul românesc cu finanțare de la stat, e alta. 

Dacă vorbim de filmele românești care au ieșit în ultimii doi-trei ani, e alta. Vorbim de filmele astea care au făcut bani în ultimul timp, „Teambulding”. Pentru ei a fost o afacere care a funcționat foarte bine. (...)

Mi se pare foarte tare că au reușit să ridice ștacheta la un milion de spectatori, păi așa ceva nu visam, înțelegi?  Dacă vorbim de calitatea filmului, eu închid discuția după 10 secunde, pentru că nu avem ce să discutăm. Nu că nu a fost pe gustul meu. 

Din punct de vedere cinematografic n-am putea să-l încadrez la categoria film”, a mai spus Dragoș Bucur, în podcastul lui Cătălin Măruță.

VEZI și: Dan Negru: „Avem cele mai mici salarii din Europa și cea mai mică speranță de viață”. Ce-l nemulțumește pe prezentator



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel