Dan Negru: „Eu n-am explicația involuției noastre”. Ajuns pe Transfăgărășan, prezentatorul trage un semnal de alarmă cu privire la drumurile din România

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Youtube/ Andi Moisescu
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Andi Moisescu

Dan Negru a făcut o nouă postare acidă în mediul online, cu privire la situația curentă în care se află țara noastră.

Dan Negru este printre rarele persoane publice din țara noastră care spune lucrurilor pe nume și nu se ascunde niciodată de la a dezbate până și cel mai controversat subiect sau eveniment care are loc în România. Nu mai este o noutate nici faptul că celebrul prezentator de televiziune adoră să călătorească și face asta extrem de des, de fiecare dată când are puțin timp liber. Acesta fie optează pentru o destinație turistică externă, fie alege să ia la pas România și să se focuseze pe cele mai frumoase peisaje pe care țara noastră le are de oferit. Ajuns pe Transfăgărășan, acesta nu s-a putut bucura doar de imaginea de vis, care pur și simplu îți taie respirația, ci și-a dorit să facă și o comparație cu privire la modul în care se desfășurau pe vremuri lucrările, față de cum decurg în prezent lucrurile.

„Într-o zi de 20 septembrie era inaugurat Transfăgărășanul care a fost construit în 4 ani! (PATRU).
Din 1970 până-n 1974...
N-o luați ca pe un elogiu adus celor de atunci, ci ca pe un reproș adus nouă.
Azi, 4 ani ar dura doar studiile de fezabilitate și proiectare. Alți 4 ani ar mai dura licitația. După vreo 10 ani ar începe construcția care nu s-ar mai termina niciodată.
Transfagărăsanul are 27 de poduri și viaducte. România, o ţară traversată de munţi, are doar 9 tuneluri rutiere.
5 sunt pe Transfăgărăsan
Tunelul care străbate Muntele Paltin a rămas cel mai lung din țară. Aerisirea lui se face natural datorită curenţilor de aer puternici pe care inginerii de atunci au știut să-i capteze în tunel.
Eu n-am explicația involuției noastre.”, a fost mesajul transmis de Dan Negru pe rețelele de socializare. 

VEZI și: „Eșecul e al părinților”. Cum își educă Dan Negru cei doi copii: Nu-i vreau performanți, nu-i vreau elite, nu-i vreau plecați la studii în străinătate

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???????????? ???????????????????? (@negru_dan)

Dan Negru, comentariu acid la începutul noului an școlar

Nici începutul anului școlar nu a fost trecut cu vederea de către celebrul prezentator de la Kanal D. Acesta s-a arătat a fi extrem de indignat din cauza faptului că unul dintre cele mai vechi obiceiuri din prima zi de școală, de pe vremea sa, a rămas viu și până astăzi. Concret, este vorba despre momentul în care miile de elevi sunt obligați să stea în careul din curtea școlii, pentru a asculta discursuri oficiale și, în final, pentru a-i aplauda pe diferiții conducători ai unor instituții importante. Acest lucru nu duce la formarea unui adult mai competent, dar nici la unul independent, lasă de înțeles Dan Negru, care transmite astfel și un semnal de alarmă către sistemul educațional din România.

„Ăsta e liceul meu din Timișoara! Când eram puști, începeam școala la careu și profu' de fizică ne spunea să ne obișnuim cu careul că o să dăm de el și-n armată! De asta careul îmi părea o pedeapsă disciplinară cu iz militar.
A rămas tradiția careului in care copiii-s obligați să asculte discursurile primarilor, prefecților, miniștrilor, senatorilor, deputaților.
Toți își găsesc locul la începutul școlii prin vreun careu.
Cei mici ai mei s-au învățat deja să asculte cuminți discursuri și să aplaude la finalul lor.
Le-aș propune șefilor din Educație ca o vreme măcar să nu-i mai oblige pe copii să asculte in careu discursurile primarilor sau a secretarilor de stat în prima zi de școală.
Prima lectie din prima zi de școală să nu fie despre cum să asculți, să taci și să aplauzi !
Altfel, când vor crește, vor asculta, vor tăcea, vor aplauda și ...vor vota !”, a scris acesta în cadrul altei postări.

Citește și: Dan Negru, imagine rară cu familia. De ce se mândrește prezentatorul cu copiii săi



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel