Dan Negru, dezamăgit de „civilizația” din România: „Oriunde în lumea, pe caniculă, am găsit apă gratis”

Sursă foto: Facebook/ Dan Negru
Descriere foto: Sursă foto: Facebook/ Dan Negru

Dan Negru a făcut un nou comentariu acid cu privire la nivelul de civilizație din țara noastră.

Dan Negru nu s-a ferit niciodată de la a spune lucrurilor pe nume, oricât de multe critici ar putea apărea în urma părerilor sale. Asta s-a întâmplat și de această dată, când vedeta de la Kanal D a făcut o nouă comparație între civilizația de la noi și din alte țări ale lumii. De câteva zile, canicula a acaparat extrem de multe țări la nivel global, dar nu asta e problema, consideră Dan Negru. Spre deosebire de România, în majoritatea țărilor străine găsești apă gratuită pe stradă, lucru care nu este văzut în niciun oraș din țara noastră, spune el.

„Toată lumea vorbește despre căldură, despre caniculă, dar pe oriunde am ajuns în lumea asta mare, în timpul verii, pe caniculă, am găsit așa ceva, fântâni cu apă gratis, e primul semn de civilizație. Pe caniculă, pe căldură, să poți să bei apă potabilă gratuită. Luați orașele României la pas, nu mai găsești oriunde ciușmele cu apă gratuită, trebuie să o cumperi din magazine. Rebreanu avea o vorbă: „Când ți-e sete, fericirea înseamnă un pahar cu apă.” Căutați apa gratis în orașele României, ciușmelele unde sunt?”, a spus Dan Negru pe rețelele de socializare.

VEZI și: Dan Negru, comentariu acid despre Smiley, Delia și Ștefan Bănică Jr: „E o molimă care atacă generație după generație”

Dan Negru face praf și turismul românesc

Nu este singura remarcă pe care Dan Negru a făcut-o cu privire la neregulile din țara noastră, de când călătorește prin lume. Ajuns în Japonia, acesta a fost uimit de modul în care asiaticii își promovează punctele turistice. La noi nici nu încape vorba de așa ceva, consideră omul de televiziune, care spune că la noi în țara turismul are cu totul altă definiție.

„Mă uit cu "ciudă" la Muntele Fuji. Singurul lor munte e un brand mondial doar pentru că japonezii au înțeles că publicitatea e abțibild pentru creiere. Noi nu avem abțibildul ăsta.
Ca să-l facă cunoscut, japonezii au cumpărat ani de zile publicitate de țară. Noi ne-am chinuit cu frunza logo de țară apoi i-am băgat in pușcărie pe ăia care au făcut-o și ne-am lăsat păgubași. Îl promovăm pe Dracula care e invenția unui scriitor irlandez, Bram Stocker. 
La noi turismul e paradisul hoților, de la miniștri, la hotelierii lacomi. 
Din singurul lor munte, Fuji, japonezii au făcut o legendă mondială. 
Copiii lor învață la școală că țara lor e un arhipelag sărac, fără resurse și că doar oamenii pot face din Japonia o țară mare. Noi învățăm că avem o țară bogată, cu de toate, mare, munte, deltă. Nu ne învață nimeni cum să le merităm!”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare recent.

VEZI și: „Noi suntem singurii care punem riduri pe sufletele bătrânilor”. Dan Negru, replică în scandalul „azilelor groazei” din România

Prezentatorul, impresionat de media străină

Nici mass media românească nu a fost trecută cu vederea. Tot în vizita sa din Japonia, prezentatorul de la Kanal D a observat cum știrile de la ei nu scot în evidență toate părțile negative ale țării, precum se întâmplă la noi în țară. Un exemplu foarte bun este întârzierea trenurilor, care la noi este mereu subiect de primă pagină, spune el. 

„Știți știrile care laudă punctualitatea trenurilor japoneze? Despre asta e marketingul de țară! 90 de minute a avut întârziere trenul japonez cu care trebuia sa plec dintr-un oraș in altul. Motivul: ploua!    
Doar că la ei asta nu e o știre pe care media să o popularizeze.
Despre asta e marketingul de țară! Despre ce arăți celorlalți! O țară poate să fie mai frumos ambalată decât alta.

Când vă enervați în Gara de Nord, amintiți-vă de asta. La noi nu merg șinele din cauza căldurii, la ei a plouat, e totuna. ”, a mai spus acesta, pe rețelele de socializare.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 19 iul 2023, 10:30 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience