„Noi suntem singurii care punem riduri pe sufletele bătrânilor”. Dan Negru, replică în scandalul „azilelor groazei” din România

Dan Negru, foto Facbook
Descriere foto: Dan Negru, foto Facbook

Dan Negru intervine în scandalul „azilelor groazei” din România.

Scandalul „azilelor groazei” ține primele pagini în aceste zile, iar Dan Negru a făcut declarații pe marginea acestui subiect. Prezentatorul TV  susține că nu este de acord ca oamenii să ajungă la azil, în ultima parte a vieții lor.

Dan Negru, replică în scandalul „azilelor groazei” din România

Dan Negru a dat din nou exemplu Japonia, unde spune că bătrânii nu sunt duși la azile și nu sunt o povară pentru tineret. Totodată, prezentatorul TV susține că în România există o discriminare de vârstă. 

„Nu cred că ar permite Japonia azile cu bătrâni umiliți! E țara cu cea mai îmbătrânită populație din lume și mai mult de jumătate din pensionarii trecuți de 70 de ani continuă să muncească voluntar! Peste 50 mii de oameni au trecut de 100 de ani.

În Japonia, America sau in Europa bătrânețea nu e o povară! Discriminarea de vârstă exista in România în orice domeniu. Noi suntem singurii care punem riduri pe sufletele bătrânilor!', a transmis Dan Negru, pe contul lui oficial de Instagram.

Dan Negru: „ Odată ieșiți la pensie, ei continuă să muncească doar ca să-și păstreze mintea tânără”

Dan Negru consideră că bătrânii ar trebui să fie lăsați să muncească, pentru a-și păstra mintea tânără. Acest lucru l-a văzut în vacanța din Japonia, acolo unde bătrânii nu sunt duși la azile. 

„În Japonia întâlnești bătrâni peste tot, vizitând sau care muncesc… Bătrânețea nu este o sentință în Japonia. Peste tot vezi bătrâni care muncesc. Sunt sute de mii de bătrâni precum acesta (nr. dirija circulația într-o intersecție) angajați de statul japonez fără să fie plătiți. Odată ieșiți la pensie, ei continuă să muncească doar ca să-și păstreze mintea tânără. În Japonia se vând mai multe scutece pentru bătrâni decât pentru copii, dar are Moculescu o vorbă: cui nu-i place vârsta mea să nu o apuce!”, a mai spus Dan Negru.

Dan Negru susține că nu-i plac azilele, iar cei care ajung acolo suferă de singurătate, chiar dacă unii spun că în aceste locuri este lux. 

„Mă gândesc la vorbele lui Dostoievski care spunea că „la bătrânețe sunt mai de folos banii decât feciorii”. Nu-mi plac azilele, deși văd că e o modă să-ți lași părinții acolo. Să ne ferească Dumnezeu pe toți de singurătatea azilelor. Nu vă luați după moda care spune că azilul e un hotel de lux. O fi, dar singurătatea e cumplită în orice hotel de lux', a declarat faimosul moderator TV.

Dan Negru a făcut aceste declarații la scurt timp după ce s-a întors din India, unde a călătorit împreună cu familia sa.

„Ne plac, mie și soției mele, vacanțele. Nu trebuie să ai bani ca să călătorești, asta e o idee falsă. Nu suntem călători de lux, ne place să vedem lumea și ne orientăm după vorba Sfântului Augustin: Viața e ca o carte și cine nu călătorește nu citește decât prima pagina', a mai transmis Dan Negru. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 10 iul 2023, 18:11 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience