Dan Negru desființează emisiunile din România: „Showuri de umilință. Câștigurile financiare încă sunt uriașe”

Data publicării:
Dan Negru, surs Instagram
Descriere foto: Dan Negru, surs Instagram

Dan Negru și-a exprimat opinia despre emisiunile de divertisment de la noi din țară. 

Dan Negru este unul dintre cei mai renumiți prezentatori de televiziune de la noi din țară, lucru care nu mai este un secret pentru nimeni. Tocmai din acest motiv, celebrul om de televiziune nu s-a ascuns niciodată de la a-și face publice opiniile pe rețelele de socializare, cu privire la anumite nereguli pe care le-a observat în ultima vreme pe micile ecrane. De data aceasta, în vizorul bărbatului au intrat reality show-urile, care nu menite decât să umilească concurenții, susține Dan Negru. Acesta spune că producătorii vor căuta întotdeauna la cei care se aventurează într-o astfel de competiție povești cât mai dramatice, conflicte, care să alimenteze publicul de acasă și să-l determină să urmărească în continuare emisiunea. 

„Văd multe reality-showuri la tv românești. Știu cu ce se mănâncă, nu doar că le-am prezentat, dar am și creat unul care s-a difuzat la tv... În culisele televiziunii ele sunt numite "humiliation shows" (showuri de umilință) pentru că într-un reality show nu alegerea câștigătorului e cheia, ci umilirea celui învins. Atunci publicul se simte bine! Bucuria umilinței arată că nici până astăzi nu știm dacă oamenii sunt maimuţe sau maimuţele sunt oameni. OFCOM ( CNA englezesc) a anunțat noi reguli pentru tv care "încalcă demnitatea umană". Miza acestor programe nu e câștigătorul ci învinsul față de care publicul trebuie să se simtă superior. În alegerea concurenților, vedete sau anonimi, contează factorul emoțional, bolile sau necazurile lor, cat de dispuși sunt să-și dezvăluie intimitatea...Așa e in toată lumea, nu noi am inventat umilința!”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare. 

Te poate interesa și: Dan Negru: Cei mai mulți mi-au spus că e un curaj, în ziua de azi, să mărturisesc public acest lucru

 

„Sunt campanii masive împotriva acestor tipuri de formate”

Mai mult, Dan Negru spune că la nivel mondial, au fost luate deja multe măsuri, în ceea ce privește această umilire publică. Există campanii mari, însă televiziunile nu încetează din a promova aceste formate. În final, celebrul prezentator se arată a fi împăcat cu sine, datorită faptului că a reușit să conștientizeze, după mulți ani de televiziune, faptul că se poate obține succesul și prin alte formate. 

„Sunt campanii masive împotriva acestor tipuri de formate tv dar câștigurile financiare încă sunt uriașe. Televiziunea FOX din America a lansat o campanie numită "More hope and less humiliation" ( mai multă speranță, mai puțină umilință) prin care a eliminat din showurile lor exploatarea poveștilor de viață dramatice ale concurenților. "Nu e nicio diferență între publicul de acu' 2000 de ani care se bucura de umilința gladiatorilor din arene și publicul de azi care se bucură de umilința din reality televizate" spunea Tim David, șeful BBC. Streamingurile, Netflix, YouTube n-au eliminat umilința din programe lor, dimpotrivă... "Fii schimbarea pe care vrei să o vezi in lume". Mă bucur de schimbarea mea, mă bucur de "Jocul Cuvintelor" sau de "Tu Urmezi". Mi-au trebuit niște ani ca să descopăr că sunt victorii care te coboară și înfrângeri care te ridică. Mi-au trebuit niște ani ca să descopăr că pentru a străluci, nu trebuie să stingi lumina celuilalt!”, a continuat el.

Citește și: Pavel Bartoș, dezvăluiri neașteptate despre Dan Negru:“Nu am luat-o niciodată ca pe o rivalitate.” Ce relație este între cei doi

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???????????? ???????????????????? (@negru_dan)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel