Dan Negru: Cei mai mulți mi-au spus că e un curaj, în ziua de azi, să mărturisesc public acest lucru

Data publicării:
Descriere foto: Dan Negru, în dialog cu preotul Vasile Ioana. Captura video Facebook
Descriere foto: Descriere foto: Dan Negru, în dialog cu preotul Vasile Ioana. Captura video Facebook

În 2022, Dan Negru a făcut un lucru considerat de unii drept a fi un act de curaj. Pentru el, însă, a fost o normalitate.

Dan Negru a publicat, alături de părintele Vasile Ioana, cea mai de folos și simplă carte, simplă în sensul de ușor de înțeles pentru oricine, simplă în sensul că reușește cumva să te apropie de cele sfinte, chiar dacă tu, ca cititor, nu ești neapărat „cu biserica”. 

Vorbim despre „Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului”, o carte plină de răspunsuri.

Dan Negru ne-a spus că au fost persoane care i-au zis că este un act de curaj să-și mărturisească public credința.


„Cei mai mulți mi-au spus că este un curaj, în ziua de azi, să-ți mărturisești public credința, iar eu, printr-o carte scrisă cu un preot, am făcut-o. Nu cred că este curaj, cred că este normalitate. Am încercat prin cartea aceasta - „Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului” - să lămuresc, prin întrebări, nelămuriri care, pe mine, mă măcinau și care erau legate de credința mea. I-aș îndemna pe toți spre curaj. Astăzi, cel mai curajos este să gândești singur și cu voce tare”, a spus Dan Negru într-un interviu pentru DC News.

Extras din cartea „Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului”, apărută la Editura Bookzone:


Dan Negru: Sunt necazurile consecințele păcatelor noastre trecute?

Părintele Vasile Ioana: Întotdeauna.

Dan Negru: Inclusiv bolile?

Părintele Vasile Ioana: Fiecare dintre noi vine în existenţă cu un ADN moștenit, ne trăim întreaga viață făcând alegeri. O mare parte dintre bolile pe care le avem e generată de stres, de angoase, de agitația cotidiană în care trăim, de alimentația nesănătoasă. Dumnezeu construiește perfect din „fabrică” acest utilaj, această mașinărie – corpul uman. Doar noi îl stricăm. Hai să facem o paralelă cu domeniul auto. Cum îți întreții mașina, așa o ai. De pildă, dacă intri în curbe cu viteză, nu ocolești gropile, când te duci la service, constați că, deși este aproape nouă, are multe defecțiuni și nu te mai ajută la fel ca înainte. Așa se întâmplă și în cazul corpului uman.  

 

Citește continuarea pe DC News. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel