Dacă ai fi pe o insulă pustie timp de un an, ce aliment ai lua cu tine. Mihaela Bilic, experiment șocant

Data publicării:
Dr Mihaela Bilic foto Facebook
Descriere foto: Dr Mihaela Bilic foto Facebook

Nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat experimentul ciudat al unui medic străin: „Riști să mori de foame!”

Mihaela Bilic le-a expus urmăritorilor de pe Instagram un experiment cât se poate de interesant, realizat de un psiholog de la Universitatea din Pennsylvania. Nutriționistul a vrut să demonstreze cât de mult pot fi oamenii influențați de ideologiile „greșite” despre alimentație și sănătate. 


„Dacă ești idealist când vine vorba de mâncare, riști să mori de foame.


Paul Rozin, un psiholog de la Universitatea din Pennsylvania, a făcut un sondaj cu privire la percepția consumatorilor despre alimente…cu rezultate surprinzătoare:


50% dintre ei au impresia că o cantitate mică de mâncare bogată în calorii îngrașă mai tare decât o cantitate mare de mâncare săracă în calorii


30% dintre ei sunt convinși că un regim complet lipsit de grăsimi este mai sănătos decât un regim cu conținut mic de grăsime.


A făcut și un experiment în care propunea următorul scenariu: imaginați-vă că veți fi singur pe o insulă pustie timp de un an și că puteți lua cu voi doar apă și un singur aliment. Ce ați alege din următoarele variante: porumb, germeni de soia, spanac, piersici, banane, hotdog, ciocolată?

 

Citește și: Andreea Raicu, momentul adevărului. Cum arată vedeta fără machiaj, la prima oră a dimineții: „Nu cred ca se trezeste nimeni ca in reviste sau pe Instagram”


Clasamentul a fost următorul: banane 42%, spanac 27%, porumb 12%, germeni de soia 7%, piersici 5%, hotdog 4%, ciocolată 3%. Concluzia tristă a fost că doar 7% dintre participanți ar fi supraviețuit, hotdog-ul și ciocolata fiind singurele variante care asigurau nutrienții necesari.


Cum de s-a ajuns la paradoxul de a considera grăsimile niște toxine, când ele sunt de fapt vitale vieții? Cât despre dulciuri, percepția este și mai denaturată. Întrebați cum ar caracteriza “prăjitura cu ciocolată” într-un singur cuvânt, majoritatea americanilor a răspuns “vină/păcat/culpabilitate”. 


Iată ce se întâmplă, a spus Rozin, când nutriția se transformă în nutriționism. Ideologiile sunt periculoase în orice domeniu, așa ajungem să credem că dietetic= sănătos. Greșit, noi creștem din făinoase și grăsime, nu din frunze și apă”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel