Cura de broccoli și beneficiile asupra sănătății. Trebuie ținută 10 zile

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Broccoli, leguma ce trebuie pusă în capul listei de cumpărături. Vezi care sunt beneficiile pentru sănătate.

Broccoli, leguma asemănătoare conopidei, dar care nu este pe gustul multora, mai ales a celor mici, deși beneficiile pe care le are asupra sănătății ar trebui să o pună în capul listei.

Pe lângă faptul că ajută la scăderea nivelului de zahăr, deci un plus de valoare în cazul celor care doresc să își controleze glicemia, broccoli este și bogat în fibre, cu o multitudine de nutrienți și vitamine utile, iar includerea sa în meniu poate preveni deteriorarea țesutului cardiac, ajutând în același timp la întărirea oaselor și la sănătatea pielii, datorită prezenței vitaminei C.

Shot-urile cu pulbere de germeni de broccoli

Ideea de shot trimite pe multă lume cu gândul la băuturile alcoolice, dar și la mahmureala de a doua zi. Nu este cazul însă dacă alegeți ”shot”-urile cu pulbere din germeni de broccoli, potrivit Eat This, care citează site-ul Broc Shot, unde este prezentată una dintre cele mai bune ”cure de detox”, cure ce se poate ține timp de 10 zile.

Potrivit site-ului menționat, acest shot nu are gustul de broccoli, din fericire pentru cei care nu îl suportă, dar are toate beneficiile acestuia.

Beneficiile acestei legume sunt date, printre altele, și de conținutul de sulforafan, care este un compus bogat în sulf ce se găsește în legumele crucifere, din care face parte și broccoli.

Sulforafanul are efecte antiinflamatoare și anticancerigene, antioxidante, antimicrobiene și antidiabetice. Totodată, luptă împotriva îmbătrânirii premature a organismului și are acțiune neuroprotectoare.

Studiile au arătat că este un agent chimio-preventiv împotriva mai multor tipuri de cancer: de sân, de colon, de prostată, de piele, stomacal, pulmonar și vezical. 
Mai mult decât atât, este util și în boli cardiovasculare, neurodegenerative și în diabet.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel