Cum poți să mănânci la all inclusive, fără să te îngrași. Anca Hâncu: „Alimentele sunt acolo tocmai pentru a avea posibilitatea de a alege” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Anca Hâncu, captură video Youtube/ Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Anca Hâncu, captură video Youtube/ Spectacola

 Anca Hâncu a dezvăluit cum arată meniul ideal din vacanță, astfel încât să nu ne întoarcem acasă cu kilograme în plus.

Este sezonul vacanțelor, când foarte mulți dintre noi alegem să optăm pentru sejururile de tip all inclusive. Acestea oferă o anumită comoditate, motiv pentru care oamenii tind să le aleagă pentru a scăpa complet de toate grijile și pentru a se bucura de cât mai mult timp liber, alături de familie. Totuși, multe persoane se lasă și păcălite de bunătățile pe care le oferă aceste tipuri de servicii și se întorc acasă cu un număr mai mare de kilograme în plus, ceea ce este total greșit pentru sănătatea noastră și pentru organism, spune Dr. Anca Hâncu, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

„Dacă ne întoarcem acasă cu 5-6 kilograme în plus, înseamnă un exces caloric uriaș. Înseamnă că noi am mâncat cu 30.000 de calorii în plus. Noi trebuie să fim conștienți că în vacanță putem face alegeri mai sofisticate, mâncăm mâncăruri mai gustoase, dar alimentele sunt acolo tocmai pentru a avea posibilitatea de a alege. Diversitatea este benefică pentru noi. Într-o seară mâncăm pește, în alta mușchi de vită, în altă seară o friptură de porc cu o salată.

Dimineața, o dată iaurt, șuncă, ou, nu trebuie să le aglomerăm pe toate, pentru că atunci când vom face asta, vom avea reversul. Corpul nostru va digera prea greu mâncarea și în loc să ne bucurăm, să fim vioi, vom fi obosiți și practic ne sabotăm singuri vacanța și nu vrem asta.”, a declarat Anca Hâncu în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, realizată la Spectacola, DC News și DC Medical.

Citește și: Alimentele „minune” pentru dietă. Te pot ajuta să slăbești mai repede. Dr. Anca Hâncu: „Au tare puține calorii și sunt foarte utile”/ VIDEO

Cum alegi meniul corect la all inclusive

Atunci când ajungem în fața unui bufet generos, plin de diverse bunătăți, este important să ne gândim ce am mânca, de regulă, acasă, sfătuiește specialista. Putem face însă exces când vine vorba de legume, care pot if consumate în diferite moduri.

„Când avem un bufet cu toate bunătățile, ne gândim oare ce-ar fi bine să mănânc? Acasă ce aș mânca? Alegem o felie de carne, alegem o supă înainte și o diversitate de legume. Vara, e momentul să mâncăm legumele, care au gust. Le putem mânca la grătar, la cuptor, încercăm să evităm cartofii pai, care se consumă oricum des. Nu ar trebui să exagerăm, dacă vrem să combinăm, combinăm mult legumele între ele. Alegem o singură proteină, adică într-o seară mâncăm brânză, în alta pește, nu ar trebui să le combinăm pe toate, pentru că le găsim acolo zilnic, nu ne facem un bine. Trebuie să vin acasă sănătos, odihnit, îi dau corpului meu cât are nevoie.”, a continuat medicul nutriționist.

VEZI și: Când devine brânza cu roșii un pericol pentru siluetă. Dr. Anca Hâncu: „Dacă nu ne putem abține, mai bine le lăsăm deoparte”/ VIDEO

Când este permis desertul

„Sigur, ne mai facem și poftele. Mâncăm un desert, pe care poate acasă nu-l avem, cu moderație. Cel mai sănătos stil de viață nu este cel în care îți refuzi. Mănânc de toate, dar anumite alimente cu foarte multe calorii le lăsăm foarte rar, spre deloc, dar neinterzicându-ne.

Fiecare își cunoaște propriul corp. Sunt persoane care dacă mănâncă un desert pe zi se mențin, dacă mănânc mai multe, e mai greu cu menținerea kilogramelor. Variază însă și tipul de desert. Dacă vorbim de un tort cu multă ciocolată poate ajunge până la 500-600 de calorii, practic e o masă, dar dacă e doar o cupă de înghețată, care are doar 100 de calorii, este în regulă.”, mai spune Dr. Anca Hâncu.

Citește și: Alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat pe caniculă. Anca Hâncu: „Sunt în top, când vorbim de hidratare”/ VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel