Cum ținem corect postul intermitent. Nutriționistul Wasim Nazer explică: „Corpul tău îți cere mâncare și nu găsește, astfel că se duce la depozite”/ EXCLUSIV

Data publicării:
Sursa foto: Wasim Nazer, captură Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Wasim Nazer, captură Spectacola

Nutriționistul Wasim Nazer a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum ținem corect postul intermitent. 

Nutriționistul Wasim Nazer a fost invitatul Georgianei Ioniță-Toader, în noua ediție a emisiunii „Pastila de frumusețe”, acolo unde a vorbit despre cele mai mari greșeli pe care le putem face în dietă. Printre alte subiecte, specialistul a vorbit și despre postul intermitent. 

Cum ținem corect postul intermitent

„Postul intermitent ne taie mai mult decât o masă. Postul intermitent înseamnă să te oprești din a mânca între 14/18/20 de ore, depinde. Este foarte bun pentru anumite persoane și dă rezultate doar cu anumite persoane, nu cu toți. Dacă îmi merge mie, nu trebuie neapărat să îți meargă și ție, nu are legătură, dar este bun, ajută corpul la detoxifiere, să curețe corpul, dar este foarte important să știm să-l facem. În primul rând, dacă te-ai oprit de la ora șase, ziua, poți să bei apă, să consumi cafea fără zahăr și să consumi anumite ceaiuri, tot fără zahăr. Dacă ai băut cafea cu lapte, nu mai este post intermitent. Vin foarte multe persoane la mine și îmi spun că au ținut postul intermitent 16, 18 ore. Când îi întreb ce au făcut dimineața când s-au trezit, mi-au spus că au băut și ei o cafea, fără zahăr, dar cu puțin lapte. Unii îmi spun că bea cu lapte de soia sau de migdale, dar este același lucru. Practic, tu ai dat mâncare corpului tău.

Postul intermitent înseamnă că noi ne oprim din a mânca multe ore. Corpul tău îți cere mâncare și nu găsește, astfel că se duce la depozite, scoate de acolo și le folosește .Acest lucru se întâmplă când trec aproape 12 ore, deci nu de la prima secundă când nu găsește mâncare. Așteaptă cam 12 ore, după care se duce și scoate din grăsimi ca tu să ai energie. Astfel, dacă tu ți doar 10 ore postul intermitent, nu ai făcut nimic. Tocmai de aceea, trebuie ținut postul peste 14 ore. Când te întorci și vrei rezultate, nu te duci să mănânci dulciuri și prăjituri și cereale la prima masă. Deci, minim de la ora 6 seara, până la ora 12 dimineața sau ora 1, nu mâncăm nimic. Consumi de la ora 1 până la ora 6 o masă. De preferabil este bine să mănânci mai multă proteină și să te ferești de carbohidrați. De obicei, când corpul găsește carbohidrați îi este mai lene să folosească din proteine. Când nu găsește carbohidrați deloc, atunci scoate din grăsimi. Nu se mănâncă niciodată grăsimi atunci când faci postul intermitent. Trebuie consumate doar proteine și salată. Nu trebuie să stai nemâncat toată ziua și după să te duci să rupi masa. Trebuie să fie totul echilibrat”, ne-a spus nutriționistul.

Cel mai potrivit aliment pentru cină

„Seara este bine să mănânci supe, ciorbe sau ceva de genul acesta. De obicei, oamenii obișnuiesc să mănânce ciorbă la prânz, dar eu prefer să o consum seara. Dacă vorbim se supă și ciorbă are foarte puține calorii, poți să consumi și o felie de pâine, mai ales dacă are carne. Pe lângă acest lucru, îți și ține de foame, pentru că are grăsimi.

Dacă tu te pui la somn la ora 10 seara, nu poți să nu mai consumi nimic de la ora 6. Sunt și persoane care muncesc noaptea, nu ai cum să le interzici să nu mai mănânce nimic după ora 6. Este preferabil să nu mai consumăm nimic cu trei ore sau patru ore înainte de somn. Nu este indicat să mănânci ceva mai gras, dar cum e cioba și supa este perfect. Sau salată cu puține proteine, cu castraveți, roșii, un piept de pui, peste, ton, în principiu, cu ceva proteină să te țină câteva ore. În cazul în care ți se face foarte foame, poți consuma un iaurt cu multă lămâie. ”, a declarat nutriționistul Wasim Nzer.

Urmărește interviul integral mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel