Cum te poate ajuta Vitamina B12 să scapi de durerile insuportabile de spate

Data actualizării: | Data publicării:
Cum te poate ajuta Vitamina B12 să scapi de durerile insuportabile de spate, foto Unsplash/ sursa Toa Heftiba
Descriere foto: Cum te poate ajuta Vitamina B12 să scapi de durerile insuportabile de spate, foto Unsplash/ sursa Toa Heftiba

Durerile de spate pot duce la dizabilități, anxietate și chiar depresie la anumite persoane. 

Vitamina B12 este o vitamină esențială solubilă în apă, care are o serie de roluri importante în organism. Potrivit Oficiului Suplimentelor Dietetice, acest nutrient este utilizat pentru formarea și repararea celulelor sanguine, producerea de ADN și întreținerea celulelor creierului. 


Cercetătorii și-au propus să investigheze efectele suplimentării cu vitamina B12 asupra celor cu dureri de spate persistente. În acest studiu din mai 2000 a fost analizat un grup de 60 de voluntari cu dureri de spate cărora li s-au administrat fie injecții cu vitamina B12, fie unele placebo. 

 

Dureri de spate. Ce cauză au și cum poți scăpa de ele. Sfaturi de la dr Tarek Nazer


Cercetătorii au descoperit că vitamina B12 a redus semnificativ nivelul durerilor de spate. Foarte important, injecțiile au funcționat și pentru cei care nu aveau deficiență de vitamina B12. 


Autorii studiului au observat că vitamina B12 poate ajuta la ameliorarea durerilor de spate datorită rolului său în sistemul nervos. Chiar și persoanele cu niveluri normale de vitamina B12 în sânge ar putea să nu aibă suficient pentru a produce celule nervoase sănătoase în coloana vertebrală, notează autorii. 

 

Somonul, o sursă foarte bună de Vitamina B12. De ce ar trebui să îl incluzi în dieta ta


În plus, vitaminele B reduc inflamația, o cauză comună a durerilor cronice de spate.


Pentru a crește aportul de vitamina B12 prin dietă, adăugați în alimentația voastră carne de vită slabă, ouă, pește gras, scoici, lactate și cereale. Dacă sunteți vegetarian, unele fructe de mare vin cu vitamina B12. 

 

Vitaminele B6 și B12, esențiale pentru sistemul imunitar. Alimentele în care le găsimGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel