Cum știi dacă ai anxietate. Semnele care fac diferența între anxietate și depresie

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Cum știi dacă ai anxietate. Diferența dintre anxietate și depresie. Care sunt simptomele și cum o tratezi natural.

Mulți oameni se confruntă cu anxietatea la un moment dat în viața lor. De fapt, anxietatea este un răspuns foarte normal la evenimente stresante din viața de zi cu zi, cum ar fi mutarea, schimbarea locului de muncă sau problemele financiare.

Cu toate acestea, atunci când simptomele anxietății devin mai mari decât evenimentele care le-au declanșat și încep să interfereze cu viața ta, acestea ar putea fi semnele unei tulburări de anxietate.

Recunoașterea simptomelor este primul pas spre vindecare.


Care sunt simptomele anxietății
 

Tulburările de anxietate pot implica o varietate de simptome. Unul dintre cele mai frecvente simptome este îngrijorarea excesivă și intruzivă care perturbă funcționarea zilnică. Alte semne includ:

- agitație

- neliniște

- oboseală

- dificultăți de concentrare

- iritabilitate

- mușchi încordați

- probleme de somn

Atacurile de panică recurente pot indica o tulburare de panică, teama și evitarea situațiilor sociale ar putea indica o tulburare de anxietate socială, iar fobiile extreme ar putea fi un semn al tulburărilor de fobie specifică.

1. Îngrijorarea excesivă

Unul dintre cele mai comune simptome ale unei tulburări de anxietate este îngrijorarea excesivă. Persoanele cu tulburări de anxietate se vor îngrijora în mod disproporționat în legătură cu evenimente sau situații de zi cu zi.

Un medic va diagnostica pe cineva cu o tulburare de anxietate generalizată dacă această îngrijorare apare în majoritatea zilelor timp de cel puțin 6 luni și este dificil de controlat.

De asemenea, îngrijorarea trebuie să fie severă și intruzivă, făcând dificilă concentrarea și îndeplinirea sarcinilor zilnice.

Femeile sunt de două ori mai predispuse decât bărbații să aibă tulburare de anxietate generalizată, iar tulburarea apare frecvent alături de depresia majoră.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel