Cum și-a ținut Ioana Ginghină copilul departe de fumat: „Nu sunt în favoarea acestui obicei. Eu nu am făcut asta niciodată”

Data actualizării: | Data publicării:

 Ioana Ginghină le-a oferit fanilor săi câteva sfaturi prin care pot gestiona fumatul în rândul adolescenților.

Ioana Ginghină trece zilnic prin fel de fel de provocări cu fiica sa, care a atins pragul adolescenței și care începe pe zi ce trece să aibă o personalitate mult mai puternică și încearcă să-și impună propriile opinii. Astfel, pentru a-i ajuta pe toți părinții din comunitatea sa care trec prin situații similare să rezolve cât mai bine problemele cu copiii săi, actrița povestește experiențe din viața personală pe blogul său, unde oferă și sfaturi pe care ea le-a pus în aplicare. Astfel, de data aceasta, Ioana Ginghină și-a dorit să abordeze un subiect destul de sensibil și, anume, fumatul în rândul adolescenților.

„Noi, părinții de adolescenți, ne confruntăm zilnic (și ne temem) de realitatea unei așa-zise „epidemii”: fumatul! Recent, o știre mi-a atras atenția, în care, sincer, am fost bucuroasă să aflu că și țigările electronice vor fi interzise minorilor.

De ce bucuroasă? Pentru că, sincer, nu sunt în favoarea fumatului, a vapării sau a oricărui altceva similar. Eu nu am fumat niciodată și când spun niciodată, este cu adevărat niciodată. Dar, ce facem dacă ne prindem copilul fumând? Cum îl convingem să se oprească? Ce trebuie să facem? Cum ne descurcăm?”, a scris Ioana Ginghină pe blogul său personal.

Citește și: Dan Negru, șocat de prețurile de la Castelul Peleș: „Dacă tot încasezi mai mult decât la Versailles, măcar gardu-l repară-l”

Cum acționezi, după ce afli că adolescentul fumează

Dacă inevitabilul s-a produs și dacă afli că propriul copil are țigări ascunse în cameră sau în ghiozdan, trebuie să începi să acționezi, însă nu oarecum, ci după câțiva pași prestabiliți în minte, după cum spune chiar actrița.

„În primul rând, trebuie să ne analizăm propriile emoții în calitate de părinți și să facem un plan pentru a aborda problema.

În al doilea rând, trebuie să înțelegem de ce copilul fumează. Motivul nu este neapărat pentru că se răzvrătește și nici pentru că suntem părinți iresponsabili.

În al treilea rând, trebuie să ne pregătim cu răbdare și calm pentru o investiție de timp pe termen lung în discuții calme și profunde. Adevărul este că fenomenul vapării este destul de nou atât pentru noi, cât și pentru copii.”, a continuat ea.

Citește și: Carmen Harra, previziuni dure pentru Kate Middleton. Cât de avansat ar fi, de fapt, cancerul și ce l-ar fi declanșat

Motivul pentru care nu trebuie să acționezi la nervi, la adult

În final, Ioana Ginghină îndeamnă toți părinții care se confruntă cu o astfel de problemă să nu abordeze în niciun fel conversațiile la nervi. Actrița spune că trebuie mai întâi să te liniștești, iar apoi să discuți cu adolescentul tău cu calm, întrucât, de foarte multe ori, ei nici nu înțeleg exact riscurile la care se supun când fac asta și se iau doar după trend și anturaj. 

„Când se întâmplă acest lucru, cel mai bine este să ne acordăm câteva minute pentru a procesa aceste sentimente. Dacă ne confruntăm cu copilul atunci când suntem copleșiți de emoții, conversația nu va merge bine. Prin urmare, trebuie să facem o pauză. Să respirăm adânc, să plângem, să facem o plimbare, să sunăm un prieten – orice avem nevoie pentru a ne calma și a ne stabiliza propriile sentimente. (..) Dacă, totuși, intrăm în conversație nervoși, furioși, exprimându-ne dezamăgirea, un răspuns defensiv din partea copilului este aproape garantat. 

(..). Cei mai mulți copii nu înțeleg pericolele pe care le implică vaparea și faptul că își fac rău singuri făcând acest lucru. Așadar, primul pas este să îi ajutăm cu blândețe să se educe cu privire la ceea ce nu înțeleg.”, a mai declarat Ioana Ginghină.

Citește și: Însărcinată pentru a patra oară, Laura Cosoi a luat o decizie radicală. Când va naște actrița



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel