Cum se menține în formă Daniel Nuță, „Vlad Țepeș” al momentului: „Am fost şase ani vegetarian, până să ajung la filmări la Istanbul”

Data actualizării: | Data publicării:

Daniel Nuță, actorul care-l interpretează pe Vlad Țepeș în serialul „Ascensiunea imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman“, a fost vegetarian timp de șase ani. Motivul pentru care a revenit la consumul de carne:

Are 30 de ani și este unul dintre oamenii momentului. Daniel Nuță a dat lovitura cu rolul din „Ascensiunea imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman“. Publicul îl cunoaște deja pe Daniel Nuță, care a jucat în mai multe seriale românești de la Antena 1, precum „Sacrificiul“ (2020) și „Adela“ (2021).

Cel de-al doilea sezon al producției „Ascensiunea imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman“ a fost lansat pe 29 decembrie și îl are în prim-plan pe domnitorul român Vlad Țepeș, interpretat chiar de un actor român, Daniel Nuță. Radu Micu, un alt actor român, joacă rolul lui Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Ţepeş.  Actorul turc Cem Yiğit Üzümoğlu este îl interpretează pe sultanul Mahomed al II-lea. Marcel Iureş este narator pentru versiunea în limba română.

Doi actori români joacă în cel mai urmărit serial de pe Netfix: „Producția a cerut neapărat actori români pentru Vlad Țepeș și Radu cel Frumos”

Youtube video image

Actorul care îl interpretează pe Vlad Țepeș are o adevărată istorie în jurul personajului care l-a făcut celebru. Acesta spune că și-a dedicat mult timp documentării, pentru a putea reda cât mai precis personalitatea faimosului personaj istoric.

Daniel Nuță: „Am un raft plin numai cu cărţi cu şi despre Vlad Ţepeş”

„Ce putem să aflăm, aflăm din izvoarele istorice... Mulţi spun că era mai dur, de ce zâmbesc prea mult în acest rol... Până la urmă, este o portretizare, şi aşa am hotărât împreună cu regizorul.
Mi s-a confirmat că e un personaj complex şi am creat cea mai bună versiune a lui Vlad într-o versiune cinematografică. Doamne ajută dacă oamenilor le-a plăcut, eu nu pot decât să mă bucur şi să mulţumesc stelelor că m-au adus în poziţia asta şi am reuşit să fac ceea ce mi-am propus.

Foarte multe informaţii le aveam deja, pentru că acasă am un raft plin numai cu cărţi cu şi despre Vlad Ţepeş. Cât am stat în Istanbul, am lucrat pe text. M-am inspirat şi de la alţi actori care l-au jucat înainte.

Am construit în jurul lui Vlad această imagine din toate resursele. Camera mea de acolo era ca un centru de lucru: cu poze şi cu informaţii lipite pe pereţi”, a declarat Daniel Nuță pentru Click. 

Vezi și: Un istoric român a ajutat la crearea celui mai tare serial al momentului. Andrei Pogăciaş, despre Rise of Empires: Ottoman: „E cea mai bună variantă video a vieții lui Vlad”

Cum se menține în formă actorul

Timp de trei luni a locuit în Istanbul, unde a filmat pentru „Ascensiunea imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman“. Înainte de filmări, Daniel Nuță era vegetarian, însă niște probleme de sănătate l-au făcut să-și reconsidere alimentația. 

 

Pentru a se menține în formă și pentru a fi tot timpul pregătit să facă față unui rol solicitant, actorul face sport și continuă să meargă la călărie. 


„Fac sport, merg şi la sală, când am timp merg şi la călărie, să mai urc pe cal pentru puţină adrenalină. Din primăvară până în toamnă ies cu motorul prin oraş, adică încerc să mă ţin cât se poate de activ şi să ţin corpul cât se poate de în priză, pentru sănătatea mea, în primul rând.

Încerc să respect un program de masă cât se poate de corect. Până să ajung la filmări la Istanbul am fost şase ani vegetarian. După ce am avut nişte probleme cu stomacul, am stat trei luni în paradisul cărnii, mâncarea era bună la filmări, nu aveai cum să rămâi vegetarian. Dar trebuie să am grijă să mă menţin, pentru că pentru un actor corpul este instrumentul de bază”, a mai spus actorul pentru sursa citată. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel