Cum scapi de obiceiul de a mânca noaptea. Cori Grămescu, patru pași esențiali pe care trebuie să-i urmezi: „Dacă doar ne dorim lucruri fără să acționăm nu vom reuși”

Cori Grămescu, foto Facebook
Descriere foto: Cori Grămescu, foto Facebook

Cori Grămescu a dezvăluit care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le „reglezi”, dacă și tu ai obiceiul de a mânca noaptea, târziu.

Extrem de multe persoane se abțin cu greu în fața obiceiului de a mânca seara. Pe lângă faptul că nu este foarte sănătos, acest lucru are și un impact extrem de negativ asupra siluetei noastre. Așadar, dacă devine o obișnuință, atunci deja este o problemă, spune Cori Grămescu, care dezvăluie câteva trucuri prin care puteți să scăpați de acest obicei care dăunează organismului.

„Cum scapi de mâncatul emoțional seară?

1- ia un mic dejun proteic.

2 - bea 2-3 pahare de apă și doar după aceea bea o cafea neagră

3- fă zilnic 30 de minute de sport

4- înainte de a acționa în vreun fel, întreabă-te dacă acea acțiune/decizie este aliniată cu obiectivele tale. Multe dintre clientele mele care se confruntă cu mâncatul pe fie emoțional sau din cauza stresului au ca pattern comun faptul că nu mănâncă în prima parte a zilei, ceea ce declanșează un comportament alimentar impulsiv (ronțăie toată ziua ) și seară când ajung acasă nu se pot opri din mâncat.”, spune Cori Grămescu pe Facebook.

Citește și: Ce mâncam în vacanță dacă vrem să ne menținem silueta. Idei de meniu de la Cori Grămescu

Micul dejun, extrem de important în acest proces

Așadar, încă din cele mai vechi timpuri se spune că micul dejun este o masă esențială, care nu trebuie ratată în niciun fel, iar Cori Grămescu confirmă acest lucru. Pe lângă asta, mai este nevoie să practici și puțină activitate fizică, dar și să-ți impui clar obiectivele, pentru că acest lucru te poate motiva considerabil.

„Soluția e să începeți ziua cu un mic dejun bogat în proteine și fibre - ouă cu legume și pâine, iaurt grecesc cu fructe și nuci, carne sau peste cu legume și pâine. Această formulă nutrițională temperează poftele de dulce și nevoia de snacking de peste zi. Hidratează-te înainte de a bea cafea - vei simți un boost de energie, îți vei ajuta digestia și nici nu stresezi așa tare corpul ca atunci când începi ziua cu cafea băută pe burtă goală. Fă antrenament sportiv intens 30 de minute pe zi - reduce stresul, reglează rezistența la insulină și reduce apetitul și impulsivitatea alimentară.

În plus, ajută digestia și fluctuațiile de energie și te ajută să te concentrezi mai bine. Aliniază-ți intențiile/visurile/obiectivele cu acțiunile tale de zi cu zi, în fiecare zi. Cei mai mulți oameni așteaptă ca lucrurile în viața să se întâmple de la sine și fără efort, însă acest lucru este posibil doar atunci când acțiunile noastre de fiecare zi sunt aliniate cu obiectivele noastre, și noi lucrăm cu intenție pentru a ne îndeplini visurile. Dacă doar ne dorim lucruri fără să acționăm în acea direcție, nu vom reuși să facem mare lucru.”, a continuat ea.

VEZI și: Dieta rapidă de slăbit înainte de concediu. Cori Grămescu: „Cel mai important pas este să NU vă înfometați”

„Mâncatul emoțional pleacă din dezechilibre”

Acest obicei de a mânca seara este, de fapt, rezultatul unor dezechilibre, este de părere Cori Grămescu. Tu trebuie să le identifici și să le pui capăt cât mai repede.

„Seara, la culcare, evaluează ce ai făcut bine în ziua respectivă, ce aspecte mai au nevoie de lucru și atenție și fă un plan pentru ziua de mâine, ca să știi ce ai de făcut! Mâncatul emoțional pleacă din dezechilibre de LifeStyle și nemulțumiri sufleteșți, ori ca să ieși din situația asta trebuie pe de o parte să te ancorezi în grijă față de propria persoană, în ordine, rutină și echilibru, iar pe de altă parte să începi să schimbi lucrurile și situațiile care te nemulțumesc. Pune-ți energia în acțiune, în coerentă și aliniament și de acolo vei porni să te reglezi emoțional, ca să nu mai apelezi la mâncare când eșți supărată!”, mai spune aceasta.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 20 iul 2023, 17:06 | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience