Cum să păstrezi pâinea proaspătă mai mult timp. Cele mai utile sfaturi

Data publicării:
Pâine, sursa pixabay
Descriere foto: Pâine, sursa pixabay

Se întâmplă des să vă rămână pâine pe care apoi să o aruncaţi? Puteţi să scăpaţi de această problemă aplicând sfaturile din acest articol.

Contrar practicii comune din America de Nord, experții în alimentație spun că, de obicei, nu este o idee bună să păstrezi pâinea în frigider, cu o singură excepție: când temperaturile exterioare și umiditatea sunt ridicate.

În acest caz, pâinea proaspătă trebuie să stea într-un loc răcoros, deoarece aceasta o va ajuta să nu formeze mucegai, spune expertul german în nutriție Birgit Brendel.Păstrarea în frigider poate face ca pâinea să se învechească mai repede și poate, de asemenea, să diminueze aroma pâinii, dar acesta este de fapt răul cel mai mic, spune Brendel.

La temperaturi normale și niveluri medii de umiditate, pâinea proaspătă este cel mai bine depozitată într-un recipient închis, care să nu fie însă ermetic închis. Dincolo de asta, puteți ajuta la păstrarea prospețimii dacă vă asigurați că atunci când tăiați o pâine, nu lăsați partea tăiată expusă la aer. Dacă o depozitați cu partea tăiată în jos, aceasta se va păstra proaspătă mai mult timp.

Deși pungile de plastic vor încetini viteza cu care se usucă pâinea, acestea nu sunt, în general, potrivite pentru păstrarea pâinii, deoarece aerul nu poate circula în ele, ceea ce sporește riscul de acumulare a umidității și de instalare a mucegaiului.

De asemenea, umiditatea din pâine are mai multe șanse să se evapore și să rămână prinsă în plastic, ceea ce devine un teren propice pentru germeni. Nici pungile de hârtie obișnuite de la brutării nu sunt ideale: Acestea scot umezeala din pâine, ceea ce face ca aceasta să se usuce mai repede.

Recipientele potrivite sunt vasele din gresie sau ceramică, precum și cutiile din oțel emailat sau din oțel inoxidabil, în timp ce pâinea ambalată se păstrează cel mai bine în ambalajul original.

Recipientele din ceramică și ceramică sunt cel mai bun mod de a depozita pâinea, deoarece sunt respirabile și vor permite schimbul de aer și umiditate. Acest lucru va împiedica apariția mucegaiului și va ajuta ca pâinea să nu se strice.

Dacă folosiți un recipient pentru pâine sau un alt recipient, încercați să curățați periodic firimiturile și crustele vechi - o ștergere cu apă și oțet la fiecare săptămână sau cam așa ceva este o idee bună, potrivit dailysabah.com

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel