Cum să dezgheți alimentele. Greșeala pe care o fac toate gospodinele. Cum îți poate afecta sănătatea

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cum să dezgheți alimentele astfel încât să nu îți pui sănătatea în pericol.

Cum să dezgheți alimentele. Află care sunt cele mai bune modalități de a dezgheța mâncarea și de a nu face greșeli. Congelarea alimentelor gătite sau crude este unul dintre cele mai utilizate sisteme de conservare a alimentelor și, mai presus de toate, de a nu le irosi. Cu această metodă, puteți păstra în plus substanțele nutritive ale alimentelor noastre și aroma lor originală.

Dacă aveți puțin timp, dezghețarea este cea mai bună soluție, dar pentru a o face corect, trebuie să acordați atenție unor reguli simple. Să ne uităm împreună la cele mai bune modalități de a dezgheța mâncarea și de a nu face greșeli, potrivit cookist.

Dezghețarea alimentelor în frigider

Decongelarea alimentelor în frigider este cu siguranță cea mai bună metodă și, de asemenea, cea mai sigură. Este nevoie de un timp mai lung, variind de la un minim de 12 la un maxim de 24 de ore. Mutarea alimentelor de la congelator la frigider permite dezghețarea omogenă care nu schimbă gustul alimentelor. Temperatură ridicată a frigiderului previne, de asemenea, proliferarea bacteriilor în timpul procesului de decongelare. Cu această metodă, alimentele pot fi păstrate timp de 24 de ore, întotdeauna în frigider.

Dezghețarea alimentelor în cuptorul cu microunde

Utilizarea cuptorului cu microunde este cea mai rapidă metodă: doar câteva minute și mâncarea este gata! Aveți grijă totuși că cuptorul cu microunde este setat pe modul "dezghețare" și amintiți-vă să evitați anumite alimente: în acest fel temperatura nu va fi prea mare și alimentele se vor dezgheța omogen fără a-și pierde caracteristicile nutriționale și gustul.

Nu uitați că alimentele dezghețate cu această metodă nu pot fi conservate pentru o lungă perioadă de timp și trebuie consumate într-un timp scurt.

 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel