Cum să asortezi culorile pentru un outfit reușit. Mariana Romanică, secretele unei ținute atrăgătoare / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Mariana Romanică, la Pastila de Frumusețe
EXCLUSIV
Descriere foto: Mariana Romanică, la Pastila de Frumusețe

Mariana Romanică, consultant de imagine, a fost invitata Andreei Cercel, în emisiunea Pastila de Frumusețe, unde a explicat cum putem asorta culorile pentru un outfit reușit.

Asortarea culorilor pentru un outfit reușit poate părea o sarcină dificilă pentru mulți dintre noi, dar nu trebuie să fie deloc așa. Cu puțină atenție și câteva sfaturi simple, poți transforma procesul de alegere a culorilor într-o experiență plăcută și ușoară. Invitată în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, Mariana Romanică, consultant de imagine, ne-a dezvăluit cum asortăm culorile pentru un aspect armonios și un outfit reușit.

„Cea mai bună soluție de asortare a culorilor este cea care îți reflectă nivelul natural de contrast. De aici vine și asortarea în contrast natural. Atunci când ai părul închis la culoare, ochii închiși la culoare și pielea deschisă la culoare o să îți vină bine culorile bright cu nuanțe închise, ori culori deschide cu nuanțe închise. Majoritatea femeilor din România se încadrează în această estetică.

Reversul medaliei este când nu ai contrast atât de mare sau când contrastul e moderat sau chiar este mic. Atunci pui culori asemănătoare una lângă cealaltă. Pui o culoare deschisă cu una un pic mai închisă. Nu te duci direct în a asorta alb cu negru. Din nou, aici avem multe repere, însă cele mai simple modalități sunt atunci când ne gândim la culoarea propriu-zisă. Luăm orice culoare și o putem asorta cu cele de bază cum ar fi negru, gri, maro, bej, maro, bleumarin, chiar și burgundy sau kaki, daci ai un pic mai mult curaj estetic”, ne-a declarat Mariana Romanică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

Citește și: Cum ne putem îmbrăca bine cu bani puțini. Mariana Romanică: „Degeaba cumperi haine, dacă nu le amortizezi”

„A doua variantă să asortezi culorile este să mergi pe aceeași culoare în nuanțe diferite”

O altă variantă eficientă de asortare a culorilor este să optezi pentru aceeași culoare în nuanțe diferite, creând astfel un efect plăcut și armonios. De exemplu, poți combina rozul cu burgundy-ul, bleu-ul cu bleumarin-ul, lila cu indigo-ul sau verdele ou de rață cu un turcoaz mai închis.

„A doua variantă să asortezi culorile este să mergi pe aceeași culoare în nuanțe diferite, cum ar fi roz cu burgundy, bleu cu bleumarin, lila cu indigo, verde ou de rață cu un turcoaz mai închis sau gri cu gri închis. Toate aceste nuanțe, declinate în diferite variante ale lor.

Trebuie să luăm în calcul că fiecare ținută ar trebui să aibă un scop și un rol. În funcție de acel scop hotărăști cum te asortezi. Este întotdeauna o strategie în spate”, a spus Mariana Romanică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

Citește și: Cum te îmbraci în 2024, pentru a fi în pas cu moda, și cum introduci culoarea anului în ținute: „Sunt mai multe trucuri” / VIDEO

Cum afli doar uitându-te în oglindă ce culori ți se potrivesc

Mariana Romanică ne-a dezvăluit secretul prin care îți poți da seama ce culori ți se potrivesc. Mai exact, identificarea culorilor poate fi realizată printr-o simplă analiză în oglindă. 

„Există modalități prin care poți să îți dai seama ce fel de culori ți se potrivesc. E foarte simplu dacă te uiți în oglindă. Dacă părul tău este închis la culoare, atunci o să îți stea bine cu nuanțe la fel de închise cum este culoarea părului tău. Dacă ai ochi albaștri și buzele roz natural, atunci e clar că poți să introduci nuanțele de albastru și nuanțele de roz, chiar și purtate împreună în garderoba ta. Dacă ai ochi albaștri, buzele roz natural și părul șaten cenușiu, asta s-ar traduce într-un albastru, roz și gri și deja avem o paletă de culori care se construiește aici.

Dacă ai pielea măslinie, ochii verzi și părul șaten, deja ne ducem într-o altă paletă de culori care includ nuanțe de verde, dar și culori soft, pentru că acolo avem o altă imagine la care ne raportăm. Deci cel mai simplu truc este să te uiți în oglindă și să pornești de la culorile pe care le vezi în oglindă și de acolo să construiești”, a mai precizat Mariana Romanică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel