Cum să ai un somn liniștit pe caniculă: sfaturile unui medic

Data publicării:
Somn, sursa pixabay/ autor Free-Photos
Descriere foto: Somn, sursa pixabay/ autor Free-Photos

Iată câteva sfaturi pentru un somn bun în perioada caniculei.

Iată câteva recomandări de la un medic pentru a avea u son bun pe timpul caniculei. Psihologul Olga Udrea explică la Antena 3:

 

”E important să ne uităm cu ce temperatură stăm în dormitor. Mai ales acum că e caniculă. Ca să dăm un semnal corpului că e gata momentul de somn avem nevoie să ne scadă temperatura cu un grad. Aici cred că deja ne îndreptam către aerul condiționat și totodată ne mai uitam și către mișcare. Putem face 20 de minute de mișcare în ora de dinainte de somn. E un remediu natural, biologic, ieftin, pentru cei care nu pot să adoarmă. Mișcarea e o altă componenta a kitului nostru pentru o rutină sănătoasă a somnului” a spus psihologul Olga Udrea la Antena 3. 

 

Recomandări pentru un somn mai bun:

1. Consecvenţa şi disciplina. Este foarte important să depunem puțin efort și să ne trezim la aceeași oră, 7 zile din 7. Rutina aceasta, după un timp, devine un obicei automat.

2. Atenție la stimulenți înainte de culcare. Aici, vorbim despre alcool. Ceea ce știm despre alcool este că fragmentează somnul, deci perturbă nu doar cantitatea, ci și calitatea somnului. Recomandările specialiștilor ar fi să finalizăm ultimul pahar de băuturi alcoolice cu 3 ore înainte de somn.

 

Citește continuarea pe DCMedical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel