Cum recunoști o persoană falsă. Lidia Fecioru: „Încearcă să îi mulţumească pe toţi. Dă părerea de om săritor”

Data publicării:
captură video/ Antena 3
Descriere foto: captură video/ Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt caracteristicile unui om fals.

Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunde, de pe Antena 3 despre modalitățile prin care îi putem recunoaște pe oamenii falși din jurul nostru. În primul rând, bioenergoterapeutul spune că persoanele false vor încerca constant să fie în centrul atenției, chiar dacă asta înseamnă a-și discredita propria persoană. 

„Observăm persoana falsă de lângă noi că începe să facă glume toxice. Făcând aceste glume, de fapt, vrea să iasă în evidenţă. Vrea să îi facă pe ceilalţi să creadă că este o persoană mai deşteaptă, mai deosebită. Ceea ce spune, în realitate, îl deranjează. Că eşti îmbrăcat mai frumos ca el, că eşti mai de succes ca el, că ai o nevastă mai mişto. Şi toate aceste lucruri le spune făcând glume de prost gust. Aşa vezi invidia din acest om pentru că sarcasmul cu care face miştourile, pentru că nu sunt glume, bate undeva.

Persoana falsă de lângă noi încearcă să îi mulţumească pe toţi. E la dispoziţia tuturor. Când începi să comunici cu o persoană falsă înţelegi din start că aceşti oameni nu au o părere a lor. Ei se adaptează imediat, neavând propria lor părere. De multe ori, promit ajutorul, dar nu se ţin de cuvânt. Îţi dă părerea de om săritor, care e acolo la orice apăsare de buton.”, a declarat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii. 

Citește și: Testul simplu care arată ce probleme de sănătate ai. Lidia Fecioru: „Putem face acasă toţi. Atenţie, nu ne punem diagnostice!”

Oamenii falși fac orice pentru a-ți câștiga încrederea

Mai mult, Lidia Fecioru avertizează asupra faptului că un om fals își va dori întotdeauna să-ți câștige încrederea, pentru a fi la curent cu cele mai ascunse secrete ale tale. 

„Această persoană este dispusă să facă orice pentru a-ţi câştiga încrederea. Oamenii falşi, de obicei, fac trucuri ca să creeze o părere bună. De fapt, această chestie arată că ei au un interes. De obicei, oamenii de acest gen să străduiesc să afle tot, să ştie tot: secretele tale, obiceiurile tale. Totul pentru a te putea manipula.

Nu respectă limitele străinilor. Nu pot trăi o zi fără să intervină în viaţa cuiva. Ei, în fiecare zi, trebuie să facă ceva.

Câteodată, obsesia lor se manifestă prin a da sfaturi nedorite. Nu daţi sfatul decât dacă vă este cerut. De foarte multe ori, atunci când vrei să dai cuiva sfaturi fără să fie cerute sau dorite, obligatoriu acel om nu mai vrea să te vadă. Oamenii empatici sunt cei care percep şi minciuna, şi escrocheria şi tot ce vreţi voi.”, a continuat aceasta. 

Te poate interesa și: Sirop natural de tuse. Lidia Fecioru: „Câte cinci linguriţe pe zi, chiar şi înainte de culcare”

„Omul fals adoră bârfa”

O persoană falsă va instiga mereu la bârfă și va fi la curent cu cele mai noi zvonuri. Tot ea va încerca să se bage „sub pielea” oricărui participant la discuție, din dorința de a se face cât mai vocal.

„Omul fals adoră bârfa. Pentru persoanele false, zvonurile, speculaţiile şi tot felul de scenarii despre lucruri existente şi inexistente sunt totul. În toate cazurile, bârfa e o boală. Obligatoriu, omul când bârfeşte mai adaugă ceva de la el. De aceea, când ajungi la capăt şi afli că te-a bârfit cineva, îţi dai seama că ceea ce a început este cu totul altceva decât ai auzit. Şi atunci descoperi lucruri noi despre tine.

Omul fals vrea să fie mereu în centrul atenţiei. Noi le spunem băgătorii de seamă. Ei se bagă în seamă cu toată lumea. Ei vor să apară acolo. Oamenii falşi sunt capabili doar de realizări false. Tot ceea ce fac ei nu are cum să fie ceva remarcabil. Deseori, vor să apară în preajma, în umbra, lângă cineva care se remarcă. E trist când nu mai au lângă cine să stea. Şi, de fapt, îşi dau seama că nu trebuiesc nimănui. Întotdeauna au şi un scop, au un interes. Dar nu ţine mult. Când a dispărut persoana de lângă el, nu mai are ce arăta.”, a mai spus Lidia Fecioru.

VEZI și: Lidia Fecioru, remediul natural care vindecă rinita alergică: "Se pune o picătură, de 2 ori pe zi"

„Omul fals dispare când nici nu gândeşti”

„Omul fals dispare când nici nu gândeşti şi când ţi-e lumea mai dragă. Sunt oameni care doar din vorbă pot face, promit, dar în realitate nu fac nimic şi dispar atunci când ţi-ai pus toată încrederea în ei. Şi o fac din răutate: doar pentru a nu te susţine într-o situaţie care poate e critică pentru tine.

Oamenii falşi nu îşi pot exprima emoţiile. Pentru că ei, întotdeauna, se adaptează la toate formele de manifestare şi ei nu îşi pot exprima emoţiile. Uită cum este cu adevărat să fi trist, să fi bucuros.

Omului fals îi lipseşte consecvenţa. Când o persoană minte prea mult, mai devreme sau mai târziu se încurcă în propriile lor minciuni. Oamenii falşi nu ştiu să fie consecvenţi şi îi prinzi cu minciuna imediat. Sar de la o idee la alta şi îşi schimbă constant planurile şi punctele de vedere.”, a conchis aceasta. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel